Selasa, 19 September 2017

#ProjekRM1000seMinggu

Bukak facebook, sane sini orang update #projekRM1000seMinggu #projekSTG.

Persoalannya sekarang apa itu #STG? 🤔😱😱
Mai HB  terangkan serba sedikit ye.

STG adalah singkatan bagi SMART TYCOON GROUP!

Kita tolong #SHOM Promote dan jual produk dorang..
Sebagai balasan..
Kita dapat #bonus tiap bulan..
Dapat untung runcit dan untung jualan..
Best ke tak best? ❤❤❤

✔Bukan company yg ambil untung ahh..
keuntungan tu kita yg punya.
Man jadda wa jadda.

✔Dan setiap 10hb.. Kita akan dapat #Bonus!

✔Dahla dapat bonus... Dapat untung runcit n untung jualan... Dapat lg join VVIP TRIP! 😱

✔Dan hanya RM5O utk memulakan bisnes online #STG!

✔Kita ada sistem, ilmu dan mentor. Main facebook pun dapat jana income 4 angka sebulan.

Berbaloi2!!
HB  & ahli lain dah  join..
Yg nk join whatsapp/call

www.wasap.my/60193370831 ¦  #ProjekSTG ¦ #MeroketRM1KSeminggu ¦ Online Jer dgn Modal #RM50 ¦ fb : Hasma Bokhri 019.337 0831 ¦ AJL 93033 ( 763664 ) ¦
#AudieLeadWithLove
#AudieTowards3Million
#RoadTo300K

Sign up sekarang !!

📱 019.337 0831

Ahad, 3 September 2017

KENAPA KITA SABAR KAYAKAN ORANG LAIN?


..

TAPIIII..TAK SABARRRR...NAK KAYA KAN DIRI SENDIRIII..

🅾Ramai yang mudah putus asa bila berbisnes.. Ada cabaran sikit dah nak 'give up'. Sales drop sikit dah down, lemah semangat.

🅾Orang kutuk sikit dah tak boleh tahan.

🅾Baru sebulan berniaga dah harap dapat pulangan beribu-ribu.

🅾Tak sampai setahun dah kecewa tak dapat income 5 angka.

🅾Harapan tinggi menggunung...tapi bila dilandai badai sikit pun dah mula rasa goyah.

🅾Harap berniaga semua nak mudah saja.. Tak sanggup nak usaha lebih. Tak sanggup nak berkorban masa dan tenaga. Keringat dan Air mata apatah lagi. Semua nak mudah-mudah saja, tapi hasil nak yang besar-besar belaka.

🅾Tapi kenapa bila berbisnes.. Baru seminggu.... sebulan... setahun.. 2 tahun.. kita cepat sangat nak putus asa.. Sikit-sikit nak give up. Padahal kita sedang kayakan diri sendiri. Bukan orang lain pun. Kita berusaha untuk impian kita. Kita nak bagi yang terbaik untuk keluarga.. anak-anak..dan mak ayah kita... Kita nak tolong lebih lagi dengan duit kita sendiri.
.
🅾Kenapa boleh sabar kayakan orang lain, tapi tak boleh sabar untuk mencapai impian sendiri? Kayakan diri sendiri?
.
PERSOALAN NYA...
👉Apakah impian anda?
👉Apakah hala tuju anda
👉Apakah matlamat anda?
👉Adakah anda fokus dgn apa yg anda lakukan?
👉Adakah impian anda sudah jadi kenyataan?

🅾Buatlah BISNES dgn hati yg tulus dan ikhlas kerana Allah..Nawaitu kita tu kena jaga…..
Motivasi BISNES hari ini 😄

Jumaat, 1 September 2017

PELUANG BISNES ONLINE MODAL RM50




KELAYAKAN ADA FB & RM50
💁Dulu saya tak yakin nak Posting FB
💁Dulu saya tak pandai jual barang
💁Dulu saya tak yakin dengan Biz Online
💁Dulu semua saya tak tahu
💁Tapi sejak bersama STG... saya dah banyak improve dan sedang menikmati hasilnya!!!



JOM SERTAI KAMI! JADIKAN FB MESIN ATM ANDA
💵 Hanya rm50 💵
💰 Bonus sebulan sekali
💰 Melancong free 2 kali setahun
💰 Tuisyen online free
💰 Untung runcit yang besar
💰 Di coach oleh mentor2 hebat
💰 Dan banyak lagi kelebihannya


Wapp HB untuk daftar skrg !!!

www.wasap.my/60193370831 | #ProjekSTG ¦ #MeroketRM1KSeminggu ¦ Online Jer dgn Modal #RM50 ¦ fb : Hasma Bokhri 019.337 0831 
| AJL 93033 ( 763664 )|  #AudieLeadWithLove




6 EJEN Untuk DIBIMBING

.
.
HB sedang membuka peluang kepada anda yang memang tengah cari sumber pendapatan tambahan bersama HBTeam.

>> 6 EJEN sahaja diperlukan Untuk DIBIMBING ! <<

Kelebihan EJEN:
-----------------
♥️Jana income sehingga RM1000 - RM3000 sebulan !
♥️Stok dah ada di tangan
♥️Ilmu lariskan produk disediakan secara online
.
.
#ProjekSTG ¦ #MeroketRM1KSeminggu ¦ Online Jer dgn Modal #RM50 ¦
fb : Hasma Bokhri 019.337 0831
#AudieLeadWithLove

.





BUKAN TERDESAK TAPI PELUANG ADA DEPAN MATA WHY NOT KITA CUBA






.
.
.
Hidup ini kena ada persediaan sendiri.
Perlu ada persediaan sebab bila dikenangkan semula #RM50 bila ditukar di pasar sekejapan jak..hasil tangkapan xpenuh bakul pun.
.
Jadi HB pun buat persediaan dengan join Biz STG.
Jika HB xbuat apa2 dlm tempoh 6 bln..mesti hasilnya 0 ja.
Inilah hasil bonus 6 bulan terkini.
6 bln terdahulu....xsempat edit .
Alhamdulillah dengan hasil biz partime HB ni selama 1 tahun dah pulang semula modal yang HB keluarkan.
.
Janji buat biz dengan perasaan happy .
Buat dengan santai tapi follow #Mentor #System & #Ilmu STG rapat2.
..
Mau HB bantu sahabat2 buat persediaan? 
Meh..bisik2 tepi. kita kasi jadi.


Daftar RM50 sahaja!
➟ 16  kekosongan sahaja lagi untuk anda yang BETUL² NAK !!

"ILMU DATANG KEPADA YANG BELAJAR,
HASIL DATANG DATANG KEPADA YANG BERTINDAK"

Jom aplikasikan konsep tiruvasi & duplikasi dengan sebaik mungkin.
.
#ProjekSTG  ¦ #MeroketRM1KSeminggu ¦ Online Jer dgn Modal #RM50 ¦ fb : Hasma Bokhri 019.337 0831
#AudieLeadWithLove









Ahad, 27 Ogos 2017

FROM ZERO TO HERO!!!

Kalau ikutkan..
Kami semua x pandai meniaga..

Mmg biasa meniaga
Tp byk rugi drpd untung
So x pandai la tu kan? 😂😂😂

Tp #ProjekSTG ajar kami
Apa tu biz?
Biz On9,
Biz santai2,
Biz Berjemaah,
Biz yang boleh UNTUNGGGG!!!

Dr x pandai jadi pandai
Dr x yakin jadi yakin
Dr x tahu jadi tahu
Dr penjual jadi usahawan
Dr Zero jadi Hero
Dr Dijayakan jadi Menjayakan

Sbb apa mudah sgt biz ni?
Sbb STG ada SISTEM
Sbb STG ada MENTOR
Sbb STG ada ILMU

Thats y dia sgt mudah.
Siapa2 Pun boleh berbiz
Janji hati ada THE POWER OF NAKKK
Yang x nk sbb x nampak lg jalan dlm Biz ni
Sbb tu perlu kami n team guide anda!!!

JANJI NK BELAJAR, NAK BERJAYA
Boleh bonus
Boleh hadiah
Boleh melancong free

X nak ker?? 😉😉😉😄
Fikir2kan...Renung2kan..

Jom retire rich retire young...!!!
# FIGHT 💪 SAMPAI JADI

#ProjekSTG  ¦ #MeroketRM1KSeminggu ¦ Online Jer dgn Modal #RM50 ¦ fb : Hasma Bokhri 019.337 0831
#AudieLeadWithLove

Ahad, 9 Julai 2017

Sedang Mengandung?

Apa???
Keputihan???
Tp ko tgh  mengandungkan??
Ish... bahaya tu!!!😱😱😱😱

Hah... mcm biasa dgrkan dialog tu..
Itulah fenomena yg biasa bila kita golongan wanita ni mengandungkan....

Semua wanita mengalaminya cuma yg berbezanya teruk atau biasa² jer... mcm tu jugak sy...

Pernah ms mengandung ank pertama dulu,doc bg ubat utk atasi keputihan tu.. mmg tak selesa langsung...
Sejak tu,setiap kali pregnant sy mmg aware keadaan miss 'v' tu bg mengelakkan masalah sama berulang lg...😬😬😬

Solution yg paling mudah,pakai panty linerlah sokmo...apatah lg bila dah kenal bio seleza..mmg selesa sgt..☺☺☺☺
Tapi bukan semua org suka pakai panty liner setiap masa kan..??
Ada jugak yg tak selesa...

Meh sy sharekan lg satu tips elak keputihan ni...ALFAFA!!!
Yer ALFAFA!!!
Naper ALFAFA????😳😳😳

Dikenali juga sebagai "Bapa semua makanan" kerana kandungan nurtrisi yang tinggi. Alfalfa secara semulajadi kaya dengan mineral seperti Kalsium, magnesium dan zat besi serta lain-lain mineral penting dan vitamin termasuk vitamin A, C, D, E, K disamping mengandungi semua kumpulan Vitamin B, Biotin, Asid Folik, potassium dan lain-lain.

Alfalfa kaya dengan klorofil yang berkualiti tingggi. Ia bersifat alkali dan berperanan sebagai antioksidan.

Oleh kerana kandungan nutrisi yang tinggi dan sifat alkalinya, alfalfa membuatkan persekitaran faraj tidak sesuai untuk bakteria dan kuman penyebab keputihan.

Sy dah cuba dan sy sgt puas hati..
Langsung takder keputihan...
Badan pun cergas jer..😍😍😍😍

Hanya titikkan dalam minuman yg kita minum..x kisahlah air apa pun...mmg mujarab...

Cubalah dan pastinya anda akan puas hati...
Tapi sebelum konsult tu pastikan anda berhubung dulu dgn konsultant anda yer sbb bukan semua boleh ambil alfafa ni...

Perkongsian tak salah kan??
Jom hindari keputihan dengan cara yg selamat...👍🏻👍🏻👍🏻

Isnin, 3 Julai 2017

Awak...Awakk...Awakkk

Awak2..HB rasakan...sejak berkenalan dgn awak..berat HB dah susut la..Blk raya baru ni ramai yang tegur.
Waaa...suka nya.😘😘😍😍😍
Patutlah rasa ringan jak bergerak ke sana ke sini.
.
Tapiii kan, pipi xdpt nak susut laa, dia tetap chomel kat situ.
Takper, dh xperlu nak cucuk2 botox kan. Haa jimatkan.
.
Terima kasih #MinKaffe & #Garlic
HB sangat hargai manfaat kalian berdua.
.
Semoga sharing ini memberi manfaat buat mereka yang memerlukan.
.
.
Agen kopi diperlukan .
Offer Jun dah tamat tapi promosi Julai xkurang hebatnya.
Jom..tempah tempat anda sekarang hanya dengan RM50.
Layak terima tusyen biz percuma dr HB. Nak pergi Korea sama2 kan.
Jom2.

Pm Hasma : 019.337 0831

#ProjekSTG
#BizWithPleasure

Jumaat, 16 Jun 2017

Kupiiiii

Jom bersimple santai dgn #MinKaffe.
Mesti sedap.
Walallalala
Boleh ni projek hari minggu.
Ke projek mlm nanti.
Janji semua bahan ada..
Jalan seja.

Kala stok kupi habis
Cecepat restock..
Bulan ni best punya offer
Beli 11 kotak free 20 sachet.
Tak mau ka..
HB kasi pree postage.
haaa.
Nak brapa set?
DM seja 😉😊
019.337 0831

Khamis, 15 Jun 2017

Sayang, Sayang, Sayang





Sayang duit, tak boleh beli rahim baru.
Sayang rahim, boleh sambil buat duit.
Jum tukar ke #BioSeleza


Sharing is caring....  :) ;) :)
Togetherness via #ProjekSTG by #HBTeam & #AUDIELeadwithlove
Bersatu membina usahawan yang berdikari.
#ProjekMeroketRM1KSeminggu
.
AJL 93033 ( 763664 )
www.wasap.my/60193370831
https://shopee.com.my/hasmabokhri
www.aurajemariku.blogspot.com  :-*








Khamis, 9 Februari 2017

14 Juta Sebulan ?

-    STOP   -
.
.
.
.
Stop dari scroll!!! sebab bila anda baca ini adalah PELUANG!!!..

Pernahkah anda bayangkan betapa rm50 berubah menjadi angka berjuta????

kalau tak pernah bayangakan!!!...
Jangan bayangkan sebab dah terjadi!!!..

Tahniah buat CDM STG..tahniah buat semua adik beradik STG atas usaha dan kepercayaan kita pada #ProjekSTG dan follow betul2 #TBOmeroketrm1000seminggu sales kita meningkat berganda ganda!!!..

Bila sistem terbukti menjayakan dan bila ada ilmu bermanfaat dan berguna serta bila ada mentor yang tak pernah berhenti  memberi ilmu dan inspirasi maka tiada istilah lagi untuk kita tersekat di tengah jalan !!!..

Saban bulan graf jualan STG semakin meningkat!!..
Berkat kerja jemaah dan atas garaban dan pengaplikasian ilmu MMR dan ilmu FBG dalam kehidupan seharian memaksa berlaku perubahan besar dalam SALES kita..

Bagi kami #AUDIELeadWithLove yang merupakan anak kandung STG akan menjunjung segala amanah STG untuk membantu seramai mungkin hamba Allah di luar sana yang ingin besama kami dalam PROJEK BELI IMPIAN anda BERSAMA STG!!!..

jom sertai kami HARI INI!!!..
kami terus coach anda smp jadi!!!...
Boleh hubungi /wa HB 019. 337 0831 untuk maklumat lanjut..
😍
😍
😍
😍

Selasa, 31 Januari 2017

#TheMagicOfPartTime!!


Antara bonus part time hasil #ProjekSTG..byk atau sikit, semua anda tntukan sendiri..

Bz dgn tugas hakiki? = peruntukkan 2 jam je sehari
X smpat g kls? = kelas kami online d fb ja
Xde modal ? = modal kami serendah rm50
X pndai cakap? = xperlu cakap, jnji pandai menaip
X reti jual brg? = produk kami pndai jual diri sndri
X knfident? = semua ilmu pertingkatkan diri d beri percuma
X cantik? = tiada syarat WAJIB CANTIK utk jd CDM
Tp once berSTG, anda terpaksa cantik..

Tak nak BUAT? Tp nk BONUS!! >>> yg ni den tak dapek nak tolong😂
Sbb sapa buat dia dpt..sapa x buat, dia tgk org laen dpt😘

Pilih ja mana satu bonus kt bwh ni yg anda nak..nk lebih pun boleh..sy tu jukkan cara mcm mana nk dpt!!

Klu dpt lebih rm500 sbulan pun lps bayarMYVI..
Klu dpt lebih rm100 sbulan lps bayar bil api air..
Klu dpt 2k sbulan?
5k sbulan?
10k sbulan?
Buat la apa yg anda suka..hihi

Sy dh bermula..sy dh mula rasai bonus tiap2 bulan..bermula dr bonus 3 angka smpai ke 5 angka obess..sy d guide 24/7 oleh mentor..
Skrg misi sy utk jayakan lebih ramai usahawan & lahirkan lebih ramai angsa emas🚀

Tp xmo ramai..bulan ni sy nk coach 6 org ja..nk buat smpai jadi..yg byk alasan, jgn pm sy k..sbb ALASAN & KEJAYAAN tak boleh BERKAWAN!!

#ProjekSTG
#5FiguresworkAtHomeMom
#AUDIE_LeadWithLove

Sabtu, 28 Januari 2017

BRANDING DIRI

Sharing yang bermanfaat pagi ini.
Happy Reading 😃

Dalam satu slot dalam Ikim Datuk Maznah share.

Sebenarnya sy pun baru tahu, dulu dia bukan mula-mula terus jadi kaya.

Nak katanya dia hidup sangat susah, sampai tahap susu anak letak satu sudu je dalam botol. Tak de duit dan nak jimat.

Budak kecil dibancuh susu satu sudu sahaja, cairnya jangan kata la, nak kenyang memang tak la.

Apa yang dipesan Datuk Maznah, jadikan kesusahan yang dihadapi untuk kita terus bangkit.

Ada 6 pesanan yang diberikan sebagai ushawan berjaya.

1) nak jadi KAYA , kena jadi usahawan. Ini nasihat yang orang cina bagi pada Datuk Maznah.
.
.
2) modal untuk menjadi usahawan adalah DIRI-SENDIRI. Selagi mana you block your mind, you akan takat tu je, sampai bila tak ke mana.
.
.
3) untuk berjaya , kena bergaul dengan orang berjaya , keluar daripada comfort zone , upgrade diri , ada matlamat.
.
Samala macam nak jadi orang alim dan berilmu kena bergaul dengan orang alim berilmu.
.
4) bermula dengan impian , terjemahkan bagi nampak .
.
5) branding diri , promote diri
.
6) untuk jadi kaya, you kena kerja lebih daripada apa yang dibayar, later you akan dapat lebih daripada apa yang dikerjakan.

#projekSTG

Darah Cepat Berhenti

PERKONGSIAN DR SEORANG SAHABAT...Ngeri HB baca...
.........


#BioEverPlusFirstAidKeluargaKami
<<DARAH CEPAT BERHENTI>>

Ouchhh...Pantang nampak benda semua nak di capainya..Maklum la sel otak kanak-kanak berhubung..hihihi..

Asal semua benda nak dibuat mainan.. semua benda dia nak main..

Satu hari si anak ternampak pisau cukur...Entah macam mana dia boleh ternampak pisau tu..terus dicapainya..

Bila dah ada kat tangan dia..memang sah la dia tak bagi kat sapa dah..Kononnya pisau yang dia pegang tu tak tajam...Sambil tu dia letak kat ibu jari sambil tarik..Srapppp jari ibu terhiris luka berdarah..
Aduuii sakit tak terkata..pedih..Nasib baik la si anak tak nangis..

Apa lagi darah terus memercik keluar laju..Terkejut maknya..Nasib baik la luka tu tak dalam..Dah first aid tak da kat rumah...Nasib baik ada krim penyelamat..

Terus maknya teringat krim ajaib yang disimpan dalam beg..
Cepat-cepat ambik krim #bioeverplus tadi sapu di ibu jari so anak..tak dan 2 minit darah dah berhenti..luka terus bercantum. Memang berkesan..tak sampai 5 minit..
Alhamdulillah krim #bio ever penyelamat...
Wajib ada krim ni di saat kecemasan..simpan selalu dalam beg..

Dapatkan harga promosi untuk 10 orang terawal!!!

Berminat nak cuba??? 😘
Jangan malu pm HB ye utk order....stok amatla terhad...

Pm/ whatsapp +60193370831

#projekSTG
#KrimAjaibBioEver

Jumaat, 27 Januari 2017

Tak Mau Nangis Tepi Bucu Katil Naaa

"Kalau saya join ni, boleh tak saya dapat income tetap 2,3 ribu sebulan?
Tapi saya taknak jual barang, tak nak cari orang.
Cuma nak terima hasil ja tiap2 bulan. Boleh tak? "

Boleh tapi bukan bisnes dengan STG, mungkin boleh try dengan skim cepat kaya😉. 
Ramai yang lebih suka menunggu ja duit masuk akaun tanpa perlu buat apa2 kan. Sebab tu bila cakap mula bisnes dengan RM50 ramai tak percaya, susah benar nak bagi komitmen walaupun RM50, tapi bila dijanjikan income bulan2 ribu riban tanpa perlu buat apa2, melancong sana sini, RM 50 ribu pun orang sanggup keluarkan. Kenapa? Sebab senang dapat duit tanpa perlu usaha kan. Last2 menangis kat bucu katil😭😭.

Kami di STG tak bagi janji manis, tak janji bulan dan bintang, tapi kami yakin siapa buat, dia akan dapat hasilnya! Tahniah pada semua bisnes partner Coach HB yang memilih bersama STG dan tahniah jugak pada semua STGian😘.

#ProjekSTG
#AUDIESTG
#CoachHasma_019.3370831

Sabtu, 21 Januari 2017

MLM TIPU

Dia guna sistem piramid.
Orang bawah penat penat.
Orang atas kaut untung gila gila!.!!!!.

Meh HB share skit..

Ceritera sebuah syarikat yg BUKAN MLM

             🕺🏻(Bos)
      _____|_____
      👨🏻-👩🏼-👴🏻    (Manager)
    |      |      |     |
  😏-😐-😡-😤 (Supervisor)
  |     |     |     |    |
🤖 🤖 🤖 🤖 🤖 (Staf)

✔️ Gaji Staf selamanya tidak boleh pintas income Supervisor

✔️ Gaji Supervisor selamanya tidak boleh pintas income Manager

✔️ Gaji Manager selamanya tidak boleh pintas income Bos

Piramid apakah ini..?????

Rajin mcm mana pun, tetap gaji tidak boleh lebih dari org pangkat atas.

🤔

TAPI DI STG ANDA BOLEH!!!!!!!!!

✔️ Yang penting anda RAJIN, anda boleh memintas income Upline anda.

✔️ Sudah banyak terbukti, ada Downline lebih besar income berbanding Upline. So keep fighting gaissss...

Dats y HB HEART STG

Mau join?
Jangan dikasi lamaa
Kita buat sampai jadi 😍😍
Pm / Whatapp HB 019.337 0831

#sharingiscaring
#ProjekSTG_Ilmu_Sistem_Mentoring
#TeamAUDie_SalingBerjayaMenjayakan

Khamis, 19 Januari 2017

NAK KAYA?

NAK KAYA tapi ...
⇨tak nak keLuar modaL .. takut sgt nak keLuarkan modaL ..

(awakkk.. pegi keja pun kena boh minyak , nak kena ada duit makan kan ? SebuLan berapa beLanja semua tu ? Tu pun modaL kan ? ModaL sementara nak dapat gaji .. Dapat gaji pLak tak sampai sebuLan abeh dah ..)

NAK KAYA tapi ..
⇨nak duit masuk je akaun bank , tak nak buat apa² keja , tak nak buat apa² usaha ..

awakkkk .. awak pegi keja tu bos suruh awak duduk saja ke ?

NAK KAYA tapi ...
⇨bila kita kata untung sen² , terus tak nak , sebab nak tengok kita kaya dulu kononnya.

Awakkk .. tak semestinya buat bisnes ni perLu kaya , tapi buatLah utk menampung keperLuan hidup , nak kaya pun buat apa , nanti Lupa diri plak .. kaLau hidup kata dah cukup , jangan merungut La bila kereta rosak tak da duit nak repair , anak bertambah tapi gaji tak bertambah , tak cukup sana sini , pinjam orang plak ... mesin basuh rosak pun boleh bergaduh Laki bini ..

Eh tadi kata DAH CUKUP ??
CUKUP APA ? CUKUP LAH MERUNGUT !!

USAHA !!
USAHA !!
USAHA !!

Bukan asik dok USHAR JER !!
Dok tengok ja org Lain berjaya tapi usaha tak nak ..

awakkkkkkkk , MAKANAN kaLau tak disuap ke muLut , takkan KENYANG LAAAA ..

tengok je ke ? Pastu LAPAR , LAPAR , LAPAR ...eh!!  Diet konon...

HAHHHH .. MARAH ? MARAH ? 😛

So nasihat HB,  buatLah bisnes sampingan ni , modal serendah RM50 je.....
Income tu tanya diri sendiri nak usaha banyak mana...

Buat saja #ProjekSTG
Meh ler buat betul2.....secara berjemaah..
Pm HB 019.337 0831

#AUDIE_leadwithlove

Ahad, 15 Januari 2017

KUASA SEDEKAH


Peristiwa pertama, saya seorang bekas murid sebuah sekolah menengah berasrama di Pahang. Masa zaman saya bersekolah (14 tahun lepas) , duit syiling sangat penting macam nyawa lah. Gigih belanja 20sen kat koperasi semata-mata nak dapatkan syiling 80sen. Nak buat apa? Nak telefon mak ayah tanya bila nak datang, tolong bawak itu ini dan sebagainya. Ada satu hari saya ke klinik sebab demam. Semasa menunggu van sekolah ambil saya selepas menerima rawatan, ada seorang makcik datang kepada saya. “Nak, tolong telefon anak makcik nak. Bagitau makcik dah siap. Boleh ambil dah. Makcik cari syiling tak jumpa”. Masa tu syiling saya sangat kritikal. Sangat sangat. Ada tak sampai seringgit. Nak call mak ayah lagi. Tapi saya pergi kat telefon awam, call no anak makcik tu. Bagitau dah siap semua. Makcik tu tunggu agak jauh dari saya. Tiba-tiba makcik tu datang. “Nah ambil semua duit ni. Tadi guna duit anak kan? Anak makcik dah datang. Terima kasih ye”. Allah. Allah. Allah. Dapat lah dua genggam syiling masa tu. Subhanallah. Terkedu kat situ jugak.

Peristiwa kedua, ketika saya sudah bekerja. Saya bekerja sebagai guru. Ada satu hari saya tengok anak murid saya macam selekeh sangat. Tak makan, tak terurus. Saya panggil beliau dan bertanya “tak rehat ke?”. Jawab beliau “tak cikgu, ayah saya tak kerja” simple. Saya tahu kesusahan beliau tapi tak terfikirlah sampai sedaif itu. Saya hulur RM10. Saya cakap “ambil duit ni buat belanja sampai esok. Jangan tak datang pulak”. Lepas ucap terima kasih terus beliau pergi rehat. Saya pun naik bilik guru. Tiba-tiba ada seorang cikgu jumpa saya “ni RM100 duit dari PIBG penghargaan sebab buat kelas sepanjang tahun lepas”. Dalam masa 10 minit, RM10 saya dah digantikan dengan RM100. Allah Maha Kaya.

Peristiwa ketiga, saya seorang yang ingin punya anak awal. Rezeki saya mengandungkan anak pertama kira-kira lima bulan selepas berkahwin. Sebenarnya tidak terlalu awal bagi sesetengah orang. Sebelum saya tahu saya mengandung, saya pergi ke sebuah rumah anak yatim yang betul-betul dhaif. Masa tu tiada orang sebab semua orang pergi solat jumaat. Saya tinggalkan beberapa beg beras dan saya masukkan sedekah saya di dalam tabung di luar pejabat rumah anak yatim tersebut. Saya tinggalkan nota berbunyi “Sedekah untuk anak-anak. Doakan saya juga dapat rezeki anak.” Beberapa hari kemudian saya dapat tahu saya pregnant. Syukurnya Ya Allah. Saya harap nota tu tak terbang di bawa angin.

Saya rasa cukuplah tiga peristiwa ini sebagai pendorong anda untuk bersedekah. Di sini saya ingin kongsikan sedikit tips : –

1. Jangan tunggu bila ada duit baru nak sedekah. Bila dah sihat baru sedekah. Sebab potensi untuk anda lupa tu sangat tinggi. Sedekahlah supaya anda ada duit. Sedekahlah agar anda sihat.

2. Niat semasa sedekah. “Ya Allah, aku sedekah ni bagi pihak aku dan keluargaku. Berikanlah aku sekian sekian sekian.” Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.

3. Seeloknya sedekahkan makanan. Biar terus menjadi darah daging dan beranak pinak dengan darah daging hasil derma anda.

4. Kalau nak sedekahkan kepada anak yatim, cari yang betul-betul memerlukan. Biar mereka merasa sama apa yang anda dan anak-anak anda rasa.

5. Nak mengandung? Nak rezeki datang? Sedekahlah. Kadang-kadang kita terlupa bahawa Yang Memberi Rezeki ialah Allah swt.

6. Kalau nak orang doakan, sila nyatakan dengan jelas apa yang anda nak. “Doakan saya dapat baby” “Doakan saya dapat 10A+”

7. Jangan rasa jemu bersedekah. Minggu lepas anda sedekah tak dapat apa-apa yang luar biasa? Ketahuilah anda bahawa mungkin sebenarnya ketika anda pulang dari kerja minggu lepas sebenarnya tayar anda akan pancit. Tapi kerana sedekah anda, rezeki anda untuk berjimat sebanyak RM100. Kita tak tahu. Allah Maha Mengetahui.

8. Sedekahlah pada hari Jumaat untuk dapatkan pahala berganda.

9. Doa juga sedekah. Alfatihah juga sedekah.

10. Kongsikan entry ini juga sedekah. Tolong saya. Saya nak dapat pahala. Orang lain baca dan bersedekah, anda juga dapat pahala.

Semoga kita semua diberi kesempatan untuk bersedekah sebanyak mungkin dan sedekah kita bermanfaat sebelum kita menghadap pencipta. Saya doakan yang terbaik buat kalian, doakan juga yang terbaik untuk saya dan keluarga.

Ingatlah, rezeki yang berkat itu ada tiga : makanan yang dihabiskan, pakaian/barangan yang digunakan hingga lusuh dan rezeki yang disedekahkan.

Hamba Allah yang mengharapkan pahala tidak putus.

Sumber : IIUMC

Sabtu, 7 Januari 2017

MANA LAGI UNTUNG???


simpan kat ASB ke atau simpan kat #STG??
:
:
ASB 6.75%   SETAHUN
KWSP 6.0 % SETAHUN
PUBLIC MUTUAL 10% SETAHUN
#ProjekSTG
SM SHOM    21%  SEBULAN
SSM SHOM  26%  SEBULAN
DSM SHOM  31%  SEBULAN
DDM SHOM  36%  SEBULAN
CDM SHOM  41%  SEBULAN
:
:
Yg syoknye % bonus mmg sentiasa NAIK dan x akan turun tau..😍😍

Nampak x??
BEST SGT² dgn #ProjekSTG..

Dlm STG kami ada
✅ ILMU
✅ SISTEM
✅ MENTOR

Keja kami hanya COPY & PASTE je..semua bahan disediakn..Rugi kalau kamu tak nak join..

Ni la #TheMagicOfPartTime.
Jom jadikn FACEBOOK MESIN ATM..

#ProjekSTG_TerpaksaBahagia
#MeroketRM1000Seminggu_TerpaksaKayaBerjaya
#AUDIE_LeadWithLove_TerpaksaBerkasihSayang
#TheMagicOfPartTime_TerpaksaTambahCorong

Rabu, 28 Disember 2016

BONUS OH BONUS



Bonus ASB 6.75%

(nasib HB  dah stop..hehehehe. ...kalau banker tanya...jawab ja mcm yg bawah ni ...suh banker tu wat kira2 skali)

vs

Bonus SHOM meningkat...tak pernah turun pon...dr 21% sehingga 41%...

Tapi ni cuma bonus perfomance ja..lain2 xcampuq lg...gituu..rasa2 mana lebih berbaloi2...

Slip bonus laku kat bank taw!
Nak beli rumah@kereta apa ja boleh beli....
Bestt ka sgt best??kalau bestt..jom lah pm hanya RM50 ja utk permulaan...
Jom jadi bijak!

#ProjekSTG
#AUDIE_LeadWithLove
#TicerHB_0193370831
#MeroketRM1000seMinggu

Isnin, 26 Disember 2016

Patut la BERDESUP jual diri..


Ghupernye dh masuk TB AL-HIJRAH..ahaiii

Tak payah SENTAL2, TONYOH2

Tadaaaa..HB nak perkenalkan Rangkaian Eziclean 'maid' baru anda paling murah & paling jimat masa.. haaa tu dia customer dh bg feedback best..
Cepat dapatkan utk sesi persekolahan 2017 yg menyenangkan..
PM HB 019.337 0831 cepat ye ..oder hari ini, boleh dpt diskaun baik punya

#ProjekSTG_TerpaksaBahagia
#MeroketRM1000Seminggu_TerpaksaKayaBerjaya
#AUDIE_LeadWithLove_TerpaksaBerkasihSayang
#TheMagicOfPartTime_TerpaksaTambahCorongRezeki


PEMBUNUH SELERA MAKAN!!!


Asyik2 cari air aja.. 
Lagi2 nak minum air saja...mmg kompon berat turun..
Mau lagi cepat pembakaran LEMAK makan sama2 dengan GARLIC tablet...
Memang buang angin ja memanjang...
Xla kembung perutttt tue ..
Kempis taw..seluar lama dulu x muat...
Skrang ..boleh pakai balik..jimat tu..xyah beli seluar byk2....ki3...
Mmg happy gila ...mcm pnglaman aja???..
Ya ..iyalah...HB  dah minum 1 thun...
Minum kopi ni..bukan dapat kurus...penyakit lain pun larikkk
X  Berani sdh minum kopi lainnn..
Sebab kopi ni banyak manfaat utk HB sekeluarga..
Ingin mencuba/ Repet Order...HB sntiasa ada ready stok 

.
Anda hanya perlu pm HB 019.337 0831 jika berminat dengan SetPKP ni.
Nak jadi pengedar berdaftar pon boleh...
HB kasi harga kwn2...

#Projek_STG
#TBOmeroket1000seminggu
#AUDIE_LeadWithLove

Ahad, 25 Disember 2016

JANGAN KATA HB TAK PAYUNG ..hehhehe

Ramai yg ada simpanan kt ASB kn....
HB pun ada gak ASB..saje nk share sikit...
Dividen 2016 --- tak smpi pun 7% kn.
Tu pun simpanan selama 1 thun...
Mana lagi untung simpan kat Asb ke simpan kt #STG ????.
Bonus setiap bulan taw...
Kalau campur2 tiap2 bulan selama 1 tahun agak2nya berapa yaa..
Hehehhehe...

"Percent bonus kami 3%- 41%..
Yg syiok nyer percent bonus dh PANDAI NAIK... xreti2 nak turun..hahaha
BEST ke BEST SGT² dgn #ProjekSTG??

Dlm STG kami ada
✅ ILMU
✅ SISTEM
✅ MENTOR

Keja hnya COPY & PASTE jak..
Semua bahan disediakn bha..rugi klau kamu ndak join..
Ni la #TheMagicianOfPartTime.
Jom jadikn FB MESIN ATM..
Jgn kta hakak xpayung aaa"
Sendiri fikir yerrr...
Klu nk HB jwb kn...
bole pm HB 019.337 0831

#ProjekSTG_TerpaksaBahagia
#MeroketRM1000Seminggu_TerpaksaKayaBerjaya
#AUDIE_LeadWithLove_TerpaksaBerkasihSayang
#TheMagicOfPartTime_TerpaksaTambahCorongRezeki

JANGAN BACA! CERITA TAK BEST.

Tentang 8 orang penerima Excellence Award 2016 via #ProjekSTG YANG BERMULA DGN RM50. 


Mula dari kiri...

CDM Tun Mozla
Bekas kerani bank

Diduga dengan kesihatan suami yang merudum terpaksa berhenti kerja demi mengurus suami dan anak anak, sedih menghadapi kehidupan tanpa income, direzekikan bertemu STG,
Memberi sinar baru dalam hidupnya
Kini tersenyum memegang income 5 angka sebulan. Dapat sepenuh masa bersama suami dan anak anak sambil menjana income puluhan ribu setiap bulan. Syukurr tak terhingga bertemu STG katanya...

CDM Siti Nurhafzan
Bekas Eksekutif Bank

Selalu sakit selalu stress dengan kerja kerja perbankan, nak capai target yang tak kesudahan, namun income tak setimpal dengan usaha, Seorang yang pemalu dan pendiam, dipertemukan dengan STG oleh kakaknya sendiri.
Akhirnya dengan penuh yakin dan percaya buat jerrr STG dan tak sampai 2 tahun dah pun menaiki pangkat pertama dengan bonus puluhan ribu sebulan, memang tak terfikir boleh ada team yang besar memandangkan diri yang sangat pemalu. Bersama STG anda pemalu pun boleh berjaya. Allah tengok usaha. Alhamdulillah syukur kini sentiasa sihat dan rezeki melimpah ruah.

CDM Siti Rahimah
Seorang Surirumah. 

Memilih untuk bersama STG sebab nak ada slip gaji. Suaminya ustaz pun tak de slip gaji. Sedang nak beli rumah nak beli kereta semua kena ada slip gaji. Duduk di pedalaman Kedah, bukan mudah untuknya buat bisnes online ni. Terpaksa berpindah rumah demi mencari kawasan yang ada line internet laju. Alhamdulillah berkat bersungguh sungguh buat Allah terima doa doa beliau. Bersama STG bersama slip bonus Shom beliau kini mampu membeli rumah sendiri dan kereta sendiri untuk keperluan keluarga . Alhamdulillah syukur dan syukur tak pernah lekang dibibirnya.

CDM Cikgu Apit
Bekas guru BM, 

Kini tugasnya mendidik semua yang ingin berjaya di STG. Pemegang income 6 angka sebulan ni menjadi inspirasi guru guru lain untuk turut serta di STG.

CDM Naura Auni
Bekas Engineer Sistem Perkomputeran Bank.

Memang rajin menjual macam macam tapi endingnya modal pun tak balik. Sebab berniaga tak de mentor tak de ilmu dan sistem. Bila bersama STG baru faham bahawa nak berniaga ni kena ada Ilmu Mentor dan Sistem. Tidak mendapat sokongan suami masa mula buat STG. Namun berkat dapat membuktikan STG bukan bisnes calang calang akhirnya suami pun kini turut bersama nya dan kini suami pun dah capai pangkat tertinggi. Syukur berganda pasangan ni dipertemukan dengan STG. 

CDM Dr Elmy
Seorang pensyarah 

Namun nak juga buat STG. Sebab nak lebih selesa nak biar mulut kata nak semua dapat beli. Tak mau hidup biasa biasa nak dapat hidup luar biasa. Nak beri sumbangan untuk Fakulti jika kewangan yang diperlukan. Nak jayakan orang orang lain guna STG. Masih pensyarah namun tetap buat STG. Berjaya jana income 5 angka sebulan juga walau part time jerrr buat STG ni. Suami pun turut menyokong bila bukti nyata depan mata. Syukur selalu katanya bertemu STG. 

CDM Puan Aisha Huri
Seorang peguam 

Malahan masih bertugas, declare ke jabatan peguam nak buat bisnes part time STG ni. Tiada masalah untuk beliau capai semua cemerlang. Cemerlang di kerjaya. Cemerlang di bisnes STG. Niat hati adalah untuk beri yang terbaik buat wali keramatnya. Alhamdulillah dapat sayang. Masa untuk nya berbisnes amat terhad namun beliau tetap menjadi yang paling cemerlang .

CDM Cikgu Nor
Bekas Guru Cemerlang.

Memang dah 20 tahun berusaha tanpa putus asa mencuba berbagai bisnes part time. Buka butik dua tahun. Tutup butik. Jadi ejen insurans pun pernah. Tak pernah berhenti mencuba berbagai peluang yang datang . Kerana keinginan yang tinggi untuk meletakkan jawatan sebagai guru. Namun tiada lagi yang mampu beri income setanding income guru. Terus berusaha terus berdoa agar dipertemukan dengan satu bisnes yang
Boleh buat dengan mudah, Boleh sentiasa ada dirumah, Boleh bawa orang join. Dan orang happy. Boleh bawa orang join dan orang pun dapat jana income. CN dah bersama STG baru 3 tahun. CN capai pangkat tertinggi pada tahun ke dua CN buat. Dan memegang income 5 angka gemuk puluhan ribu sebulan bersama STG. 

Cerita lain lain tapi tanpa duit hidup kita tak mudah di zaman penuh cabaran ni.
Mereka antara mentor projekSTG yg xjemu memberi idea dan bimbingan menjayakan semua yg bersungguh2 ingin berjaya. 
Dan.. SEMUANYA BERMULA DENGAN MODAL RM50 SAHAJA.

Macam mana mau bermula?
Anda cuma perlu pm HB 019.337 0831 untuk terangkan bagaimana untuk bermula bersama  ProjekSTG


Sabtu, 24 Disember 2016

BUAT SAMBIL² SUKA².. TP DPT BONUS!!!

««« Saya Mencari  6 ORANG SAJA »»»

✔Tidak perlu sijil
✔Online atau Offline
✔student/surirumah/Mau cari
    Pendapatan sampingan
✔Free melancong 2 -3 kali setahun
✔Disediakan Mentor
✔Free ilmu
✔Free sistem
✔Free tuisyen
√ hanya rm50 saja

>>>GAJI HAKIKI  MASUK HUJUNG BULAN>>>

>>>BONUS STG  MASUK AWAL BULAN>>>

WAH!!
Banyaknya..
Dapatlah merealisasikan impian dan angn2 dgn #projekstg
Jgn lupa 3S...
Bukan sorang2 nk kayoo...
Bukan sorang2 nk hidup mewah..
Sbb harta ni bukan tuk kita sorang...

Berminat???
Wsapp: 0193370831

#PROJEKSTG
#TUISYENBUSINESONLINE
#AUDIE_LeadWithLove

Rabu, 14 Disember 2016

Jom Ambil Peluang...


Alhamdulillah...

Berkat perkongsian HB bersama teman2 waima offline @ online semakin hari semakin ramai yang pm bertanya & menyatakan hasrat hati untuk join biz #projekSTG nie

Paling memudahkan  lagi HB  boleh register protege  secara online jer...dah tak payah nak ke Stokist @ HQ.

Untuk Minggu Kedua Disember masih ada 3 lagi kekosongan ..

📲Hasma: 019.337 0831 📲

Jika ada yang ingin mengambil peluang  cecepat & selaju mungkin kerana yuran keahlian hanya RM50 saja 😍😍. 

Anda bakal memulakan biz online yang lengkap dengan Ilmu Marketing yang best...Sistem yang adil...Produk yang best lagi mampu milik & Mentor yang sentiasa ada sebagai rujukan ...

●Best kan... Sebab tu la HB xnak jadi CCTV lama sangat...terus jer ambil peluang yang ada & lalu depan mata...Fast Action Fast Result Via #ProjekSTG 😘😘😘

Asbab 2 Kotak Garam Buluh Minum


Sahabat2 HB..

Tergerak hati HB untuk panjangkan perkongsian dr Sahabat Biz Partner HB tentang kebaikan Garam Buloh..
.
Jom kita baca 👇👇👇👇
●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Salam Magnet Rezeki..

Saya kongsikan Testimoni dari Bizpartner tentang Garam Buluh Premier Drink. Maknya ada batu karang, masa sy ikuti perkembangan kesihatan maknya tu, kotak pertama minum batu krg tu masih ada. Cuma dah pecah. Kotak kedua, alhamdulillah batu karang dah tiada. Minum sekali sehari sebelum sarapan. Alhamdulillah 2 kotak Garam Buluh Premier drink, mak bizpartner saya sembuh dari batu karang.

Terima kasih Ya Allah!

Ada yang minat SHINING2 kat bibir tak??



Sabtu, 10 Disember 2016

HIDUP ADALAH PILIHAN

Sedap cerita ni..just sharing😊

Ada seorang yang membuka bisnis ZOO HAIWAN

Di pintu masuknya,dia menulis  Rm 10.00/orang tp tdk ada 1 orangpun yg masuk.....

Karena beberapa lama  tidak ada pengunjung maka harga ticketpun ia  turunkan menjadi Rm7.00.. dan tetap tidak 1 orangpun mau masuk....

Dikarenakan masih tidak tidak ada juga pengunjung akhirnya ia turunkan menjadi Rm3.00 dan tetep tidak ada pengunjung yang masuk !!

Akhirnya di tulislah pengumuman:
*"MASUK PERCUMA"*
Kemudian banyak org yang berebut masuk.

Ketika pengunjung di dalam penuh, si  owner ini membuka semua pintu kandang binatang buas Singa..., Harimau..., Serigala..., Ular.... & pintu keluarnya sudah di Kunci !

(Lalu Di pintu keluar di tulis:
*"Keluar Bayar Rm100.00 !!"*

Banyak orang berebut bayar..

Inilah ironi kehidupan.... Ketika ditawarkan untuk hidup sehat, komsumsi nutrisi penunjang kesehatan ( olahraga, minum air putih, komsumsi nutrisi kesehatan dlm upaya pencegahan penyakit)  banyak org tidak mau....

Tapi kalau sudah masuk HOSPITAL, berapapun mahalnya biaya HOSPITAL,   pasti akan dibayarnya utk dpt sembuh, sekalipun harus jual asset atau berhutang dan cari sumbangan.

Sehat lebih baik daripada sembuh..
Karena Sehat itu murah

Begitu juga spt bab sedekah..masa hidup RM100 tu tersangat berat nk keluarkan..tp bila dah berada d alam barzakh..agaknya jika diberi ksempatan hidup semula, infak RM beribu2 pun dah tak kisah..
Renung2kan..

Jumaat, 9 Disember 2016

JOM IKHTIAR DENGAN BB PLUS

 

Khamis, 8 Disember 2016

MLM @ Networking





Kalau org kata MLM/Networking menipu, ?

Jom baca  situasi di bawah... agak2 ada benarnya @ xbenar sama sekali...

    Jendol :            Aku tak suka MLM..piramid..untung kan org atas je..tipu je lebih.
    Amin :               Kalu gitu ko jangan keja la.
    Jendol :            Nape plak??
    Amin :               ko dalam dunia MLM la tu..
    Jendol :            Mana ada MLM dalam makan gaji.
    Amin :               Ko jawab soalan aku. Tokey ko brape org?
    Jendol :            Tokey aku satu orang la.
    Amin :               Manager?
    Jendol :            Ada 3 org..department berbeza.
    Amin:                Supervisor??
    Jendol :            Ada ramai gak.. dlm 10-20 org..
    Amin :               Pekerja macam ko?
    Jendol :            Ada dalam 200 org.
    Amin :               dah tu ko dah boleh fikir??
    Jendol :            ????? (Hati bengkek jer)..Perbualan terhenti seketika..


    Amin :               kat kilang ko sapa gaji paling besar?
    Jendol :            Manager la..
    Amin :               Ko rasa paling kaya sapa?
    Jendol :            Tokey kilang la.
    Amin :               Ko kerja kat situ boleh kaya macam tokey kilang tu?
    Jendol :            tak boleh la.
    Amin :               Itu bezanya dengan bisnes MLM networking..


Sapa rajin dia la kaya. Kalau aku upline ko pun tapi malas buat kerja dan ko buat kerja sungguh2..ko la byk duit berbanding aku.
Lagi satu ko kna faham. MLM tu MultilevelMarketing.

Ia konsep perniagaan yang diiktiraf seluruh dunia.
Ramai orang biasa jd luar biasa sbb bljr untuk berubah bukan asyik kondem dan beri alasan.

MLM tak tipu org,..

Yang tipu org dan buat ramai negatif tentang MLM adalah org yang x bertanggungjawab dan pentingkn diri sendiri.
MLM konvensional TAK boleh buat org biasa jd kaya dan berjaya.
MLM networking kini sebaliknya.


Lain kali belajar ilmunya sebelum kondem mcm2 sbb yg rugi nnt diri ko sendiri..


Moralnya : Belajar dan cari ilmu bru cakap.
Cakap takda ilmu ibarat tin kosong.
Bila diketuk bunyi ja lebih tapi isi tarak..
Langsung xleh pakai.



#CopyNpaste
#GoodSharing

Walaupon Copy Paste... ianya mmg benar...

TANPA KEBERANIAN, MIMPI TIDAK BERMAKNA!!




Smpai bila nak tgk kejayaan org lain?
Smpai bila nak seronok tgk pencapaian & kebahagiaan org lain?

Nmpk kejayaan org lain, 
Kita sibuk bertanya.."apa kau buat? 
Macam mana kau buat??"
Bila dh dpt jawapan??
Kita BERFIKIR!!

Lps tu tnya lg..dpt jawapan, 
BERFIKIR LAGI!!

Smpai bila nk dpt hasil yg sama dgn org yg dh berjaya?? 
Org berjaya, mereka berjaya bukan sebab NASIB, 
Bukan sebab mereka CERDIK BERFIKIR, 
Tapi  sbb mereka CEPAT BERTINDAK mengikut org2 yg telah terbukti BERJAYA!!

pesan tok guru HB
STOP THINKING!!
START DOING!!

Jom sahabat "MAKNA"kan MIMPI kita.
 Tapi kalau anda dah ada side income lain..xperlu la pm/ whatsapp HB..
Pm HB jika anda bebetul nak sesuatu dalam menjana ekonomi keluarga anda.
.
.
Walaupun dapat bonus RM 500..
Walaupon hanya RM 600
Walaupon xbanyak ...ada la jugak lebihan setiap bulan dalam akaun kan?
Siapa nak bagi kan?

Jom...cecepat pm HB
Ada 5 lagi kuota untuk Tuisyen Business Online  Bulan Disember untuk HB jayakan ..
Siapa cepat dia dapat..
Anda Buat Anda Dapat



#TheMagicOfPartTime