Sabtu, 15 Julai 2017

HATI MESTI KENTAL

Terispirasi💪💪💪💪💪💪

" HATI MESTI KENTAL, KALAU KITA ADA MASA NAK BERCAKAP PASAL ORANG 🙊🙊, MESTI ADA MASA BUAT SALES BESAR !!!! "

PEGAWAI PENJARA, 10 JAM TANPA HANDPHONE!! pun boleh jadi CDM!! 💪💪💪💪
Boleh Ada income 5 angka gemuk !!
Boleh buat sale RM 600k sebulan !!
Hebat gilakkk!!! 😍😍😍😍

Tahniah CDM AIN PINKY !!
SPEAKER UCAPTAMA DI MAJLIS
SM SSM KUCHING, SARAWAK
15 JULAI 2017

#mmgSAHkenajoinSTG
Roger HB 019.337 0831

#projekSTG >>>>Biz Online | Modal RM50
#2xGAJIsebulan
#themagicofparttime
#meroketRM1kseminggu
#AUDIE_LEAD_WITH_LOVE

Ahad, 9 Julai 2017

Sedang Mengandung?

Apa???
Keputihan???
Tp ko tgh  mengandungkan??
Ish... bahaya tu!!!😱😱😱😱

Hah... mcm biasa dgrkan dialog tu..
Itulah fenomena yg biasa bila kita golongan wanita ni mengandungkan....

Semua wanita mengalaminya cuma yg berbezanya teruk atau biasa² jer... mcm tu jugak sy...

Pernah ms mengandung ank pertama dulu,doc bg ubat utk atasi keputihan tu.. mmg tak selesa langsung...
Sejak tu,setiap kali pregnant sy mmg aware keadaan miss 'v' tu bg mengelakkan masalah sama berulang lg...😬😬😬

Solution yg paling mudah,pakai panty linerlah sokmo...apatah lg bila dah kenal bio seleza..mmg selesa sgt..☺☺☺☺
Tapi bukan semua org suka pakai panty liner setiap masa kan..??
Ada jugak yg tak selesa...

Meh sy sharekan lg satu tips elak keputihan ni...ALFAFA!!!
Yer ALFAFA!!!
Naper ALFAFA????😳😳😳

Dikenali juga sebagai "Bapa semua makanan" kerana kandungan nurtrisi yang tinggi. Alfalfa secara semulajadi kaya dengan mineral seperti Kalsium, magnesium dan zat besi serta lain-lain mineral penting dan vitamin termasuk vitamin A, C, D, E, K disamping mengandungi semua kumpulan Vitamin B, Biotin, Asid Folik, potassium dan lain-lain.

Alfalfa kaya dengan klorofil yang berkualiti tingggi. Ia bersifat alkali dan berperanan sebagai antioksidan.

Oleh kerana kandungan nutrisi yang tinggi dan sifat alkalinya, alfalfa membuatkan persekitaran faraj tidak sesuai untuk bakteria dan kuman penyebab keputihan.

Sy dah cuba dan sy sgt puas hati..
Langsung takder keputihan...
Badan pun cergas jer..😍😍😍😍

Hanya titikkan dalam minuman yg kita minum..x kisahlah air apa pun...mmg mujarab...

Cubalah dan pastinya anda akan puas hati...
Tapi sebelum konsult tu pastikan anda berhubung dulu dgn konsultant anda yer sbb bukan semua boleh ambil alfafa ni...

Perkongsian tak salah kan??
Jom hindari keputihan dengan cara yg selamat...👍🏻👍🏻👍🏻

Isnin, 3 Julai 2017

Awak...Awakk...Awakkk

Awak2..HB rasakan...sejak berkenalan dgn awak..berat HB dah susut la..Blk raya baru ni ramai yang tegur.
Waaa...suka nya.😘😘😍😍😍
Patutlah rasa ringan jak bergerak ke sana ke sini.
.
Tapiii kan, pipi xdpt nak susut laa, dia tetap chomel kat situ.
Takper, dh xperlu nak cucuk2 botox kan. Haa jimatkan.
.
Terima kasih #MinKaffe & #Garlic
HB sangat hargai manfaat kalian berdua.
.
Semoga sharing ini memberi manfaat buat mereka yang memerlukan.
.
.
Agen kopi diperlukan .
Offer Jun dah tamat tapi promosi Julai xkurang hebatnya.
Jom..tempah tempat anda sekarang hanya dengan RM50.
Layak terima tusyen biz percuma dr HB. Nak pergi Korea sama2 kan.
Jom2.

Pm Hasma : 019.337 0831

#ProjekSTG
#BizWithPleasure

Isnin, 19 Jun 2017

Rakan Niaga di perlukan...



Anda berminat untuk berniaga?
Anda ada modal tapi xtahu nak berniaga apa?
Anda nak berniaga tapi kekurangan ilmu?
Jom sertai saya.
Saya sedang mencari 4 orang rakan niaga untuk bersama2 dengan saya.
Saya sedang coach ramai biz partner saya melalui Tuisyen Busines Online di ProjekSTG.
.
Anda berminat ?
Sharing is caring....  :) ;) :)
Togetherness via #ProjekSTG  by #HBTeam & #AUDIELeadwithlove
Bersatu membina usahawan yang berdikari.
#ProjekMeroketRM1KSeminggu 
.
AJL 93033 ( 763664 )
www.wasap.my/60193370831 
https://shopee.com.my/hasmabokhri
www.aurajemariku.blogspot.com  :-*



Jumaat, 16 Jun 2017

Kupiiiii

Jom bersimple santai dgn #MinKaffe.
Mesti sedap.
Walallalala
Boleh ni projek hari minggu.
Ke projek mlm nanti.
Janji semua bahan ada..
Jalan seja.

Kala stok kupi habis
Cecepat restock..
Bulan ni best punya offer
Beli 11 kotak free 20 sachet.
Tak mau ka..
HB kasi pree postage.
haaa.
Nak brapa set?
DM seja 😉😊
019.337 0831

Khamis, 15 Jun 2017

Sayang, Sayang, Sayang





Sayang duit, tak boleh beli rahim baru.
Sayang rahim, boleh sambil buat duit.
Jum tukar ke #BioSeleza


Sharing is caring....  :) ;) :)
Togetherness via #ProjekSTG by #HBTeam & #AUDIELeadwithlove
Bersatu membina usahawan yang berdikari.
#ProjekMeroketRM1KSeminggu
.
AJL 93033 ( 763664 )
www.wasap.my/60193370831
https://shopee.com.my/hasmabokhri
www.aurajemariku.blogspot.com  :-*








Ahad, 11 Jun 2017

Pelik bin ajaib nih.



Masa kerja dulu apply ccard tak lepas.
Skang bisnes dari umah jek dapat offer pulop buat credit card.
Kegilaan ini hanya berlaku dalam #projekSTG


#ProfitsAreBetterThanWages



Sharing is caring....  :) ;) :)
Togetherness via #ProjekSTG by #HBTeam & #AUDIELeadwithlove
Bersatu membina usahawan yang berdikari.
#ProjekMeroketRM1KSeminggu
.
AJL 93033 ( 763664 )
www.wasap.my/60193370831
https://shopee.com.my/hasmabokhri
www.aurajemariku.blogspot.com  :-*

Jumaat, 9 Jun 2017

SYUKURR


Mo nangis rasa bila dapat bonus macam ni 
HB buat biz ni secara  partime jer . 
Belum 100% fokus secara fulltime . 
Tapi kalau fokus mesti lebihkan HB dapat.
.
Mentor  Nor Arba'ayah Ramli selalu mention ada 7 jenis bonus bersama SHOM .
Dan kita layak Kaut semua .
HB  sedang berusaha untuk kaut semua .
Sekarang sudah capai 2 .
Baru dapat 2 jenis pun sudah dapat bonus 4 angka .
Kalau dapat 7 mesti lagi banyak .
Sukanya !
.

Jom pm HB  tanya tentang STG . sejujurnya , bisnes paling mudah.  Usaha pun di FB ja 
Kalau posting di FB pun susah , HB x tahu apa lagi yg mudah .
Salam sayang 

HB: 0193370831

#ProjekSTG
#Audie_LeadWithLove
#BisnesRM50

Isnin, 5 Jun 2017

HAPPY BISNES ONLINE WITH STG


Saya suka bisnes online yang saya buat sekarang ni #ProjekSTG . 
Mudah, riang dan terbukti dapat income tambahan walau #TheMagicOfPartTime. Sahaja.
Anda nak income berapa angka pun anda boleh tentukan. 
Semakin saya rajin posting semakin besar income saya. 
Eh senangnya.... 
Cuma perlu rajin buat posting jerrrr....

Ye memang itu lah sahaja kerjanya.... 
Senang kan?
Saya hanya menggunakan
Smartphone
Dan beriklan di FB.
Dulu macam tertanya tanya jugak betul ke senang?
Memang senang rupanya saya hanya tinggal copy paste sahaja semua bahan untuk buat posting.
Mentor dan leader pun sentiasa memberi coaching secara online sahaja.
Ini yang paling best. Sebab saya dapat membantu rakan rakan saya tak kira di mana mereka berada .
Lagi satu semua Mentor, leader dan rakan rakan sentiasa membimbing anda dengan riang.
Ini penting bagi saya, di office dah lah stress kan? 
di sini anda lebih dihargai. Dan income bertingkek tingkek masyukkkk..
Memang saya suka...
Anda Nak join?
www.wasap.my/60193370831 
Kita buat kita dapat,kita tak buat kita tengok orang lain yang dapat...!!!
#HappyBisnesOnlineWithSTG

Isnin, 1 Mei 2017

Cerita hari ni...

Sembang2 dengan seorang shbt  ...tgh syok2 bercerita tibe2 boleh termasuk pulak bab makan  gaji...hihi

tibe2 dye cakap, " zaman skrg mana la cukup nak belanja tu belanja ni, gaji ckup2 makan je kak"

HB jawab : " jom la buat STG"

dye jawab , " saya tak boleh la macam akk, nak ke sana nak ke mari, saya tak aktif macam akk, macam ne sy nak buat sale laju macam akk, saya tak suke pergi meeting sana sini la kak " 

HB terus terkejut 😱😱😱 dan terus jawab , " mana la ade meeting segala bagai dik oiiii, awak igt kalau ade meeting rajin benau ke akk nak p ni? Mmg tak dan la dikkkkk...."

Dye jawab : " Yeke kak ? Selalu biz yg macam ni kne p meeting sana sini..."

HB  jawab : " STG tak macam ni dik...biz STG ni ada SISTEM , ILMU & MENTOR yg TESTED & PROVEN...
We teach life skills, we train biz skills, Allah No. 1, Family No. 1, Career No . 1 , Biz No. 1 ! "
Kami tak pernah takut & bimbang sbb tulang belakang kejayaan STGians ilmu #MMRbySTG #IndahnyahidupberTuhan

Dye jawab : " owhhh, yeke ?
Selama ni saya salah faham rupanya , sy fikir mmg wajib ikut meeting segala bagai, sy mmg tak nak la "

HB jawab : " bukan awk je tak nak dik, akk lagi la tak nak 😜😜😜 dik ..rupanya selama ni awk jadi CCTV yg salah faham la "

Dye jawab : " haah la kak, baru sy faham bila akk bagitahu "

Ok...nampak tak ?
Rupanya ramai yg jadi CCTV yg kurang faham tapi tak nak bertanya,,,
Bila bertanya, baru faham dan mereka terkejut...😱😱😱 syokkkk rupanya biz STG ni...😀😀 kalau tak besttt tak kan la HB suka sgt buat biz ni...💗❤️😃

Jom3x! Jangan rasa takut untuk jadi KAYA kalau anda ada  cita2 @ BIG WHY  untuk jadi pembayar zakat terbesar & pemberi sedekah kpd ramai orang utk membasmi kemiskinan...STG akan tunjukkan jalan...syaratnya hati kena baik & follow saja mentor...❤️😃

#projekSTG
#themagicofparttime
#AUDIE_leadwithlove

Sabtu, 29 April 2017

Nak @ X Nak

Bila mana HB @ anda memilih untuk bergelar usahawan berbanding jurujual,
Best sebenarnya taw, sebab anda hanya perlu kembangkan rangkaian biz supaya matlamat jaya menjayakan rakan niaga tercapai.
Xperlu fikirkan perkara2 yang xperlu.
Usahawan STG sangat berkawan baik dengan Kartun Wonderpet .
HB suka sangat 😍😍
Sentiasa ikhlas dalam setiap perkara.
Sebenarnya menjadi  usahawan di STG lebih mudah berbanding jurujual.
Sebab ia "full package" 😊.
Anda NAK yang "Full Package" @ NAK yang "Single Package"?
Jika nak yang pertama..do pm me..

That y HB #heartSTG so much.
#ProjekSTGProjekMembeliImpian.
#BizWithPleasure
.

Rabu, 26 April 2017

~~~ Credit to CDM Siti Norhafzan ~~

Jangan pelik

Bila suami , adik beradik , dan mak ayah awak tak berapa nak sokong / setuju bila awak nak mula bisnes .
.

.
+ Sebab dak Siti  sendiri pun join bisnes selepas lihat kejayaan kakak-kakak sendiri  dalam bisnes yang sama sahaja selama  5 tahun . Lagi tak tahan lepas tengok dorang pergi London FREE ! ( takut tanggung risiko kene TIPU . MLM la katakan . Sekarang menyesal sebab tak buat biz STG ni awal-awal 😂 )

+ En Rizal sendiri mula sokong sepenuhnya selepas dak Siti tunjukkan hasil dengan capai income RM 23k yg pertama setelah 10 bulan buat biz STG sungguh-sungguh

+ abah ibu makin yakin lepas dak Siti dapat bawa balik Audi A4 dengan 100% slip gaji STG  pada bulan ke-14 berniaga dengan STG . Sebab abah paling risau , bila dah berenti kerja bank , camana kami nak beli aset lagi nanti . Biasa kan buat bisnes mana ada slip slip gaji ni semua kannn .
.
😂

Alhamdulillah .
Hari ini , kami adik-beradik dah berdiri sebaris di dalam bisnes STG ni dengan masing-masing income 5 dan 6 angka sebulan . Tq ya Allah .

Abah pula sentiasa cakap " wah , camana awak semua boleh naik cepat sangat dengan bisnes ni ?
" Sebab abah cakap biasanya kalau buat biz lain , lepas 10 tahun barulah nak merasa income 20k 40k . Tapi dengan biz STG ni kami rata-rata capai income 5 angka sebulan dalam masa kurang dari  1 tahun !  Tq ya Allah .

Arwah Ibu pula cakap , " kalau korang tak buat biz ni , ibu pun tak merasa semua ni . "
Hingga di penghujung hidup  ibu , ibu sempat merasa pergi ke umrah dengan pakej VVIP (5 minit je hotel dengan Majidil Haram . )  Tq ya Allah . 😭
.
.
Tak perlu susah payah nak yakinkan org lain untuk menyokong kita dalam bisnes .
Paling utama  kita  sendiri yakin yang kita pasti berjaya dengan bisnes yang kita buat , buat yang terbaik dan tunjukkan hasil yang terbaik .

Niat kerana Allah .
Dan sentiasa ingat kenapa kita bermula .
In shaa Allah kejayaan pasti jadi milik kita .

#SpeakerRasmiSTG
#DiamondNightApril2017
#ProjekSTG
#ProjekRM1000seMinggu

Ahad, 5 Mac 2017

JANA PENDAPATAN

Di saat ini..tika ini..ramai yang sedang berkeluh kesah..
Harga Minyak kenderaan ⬆
Harga Minyak masak ⬆
Harga Gula ⬆
Harga Susu bayi ⬆
Harga Lampin pakai buang ⬆
Harga Ayam
Majoriti la semua naik..
.
Jadi apa usaha anda untuk membendung kenaikan itu?
Redho sahaja? Turuti sahaja..
Balik2 berkata sendiri nak buat macam mana..dah naik. naik ja lah..
ok..noktah di situ.
Macamana pula dengan poket anda?
Berkadaran tak gaji anda dengan kenaikan ☝☝☝
Jawab sendiri..
.
Wacana minda saja..😘😍😍
.
Jika nak menambahkan apa yang xberkadaran dengan gaji & harga di pasaran...
Boleh rojer HB..
HB sekarang sedang membantu mereka yang ingin menjana pendapatan tambahan melalui handphone, dataplan & fb.
Semua orang ada kan 3 perkara tu skrg ni?
Mcm pelik plak kalau xada 😂😂
Kalau ada..meh HB bantu beranakkan jadi sumber pendapatan...
Dapat bonus 2 angka pun kira ada lebihan la tu kan?
Dapat bonus 3 angka pun kira rezeki..siapa nak bagi?
Dapat bonus 4 angka..wow..terbaik lahhh..
Janji usaha anda sendiri..
Allah pandang pada USAHA  anda..
Xperlu mogok sana ..mogok sini..
Yang penting Anda Buat Anda Dapat..
.
.
.
Sharing is caring....  :) ;) :)
Togetherness via #ProjekSTG  by #HBTeam & #AUDIELeadwithlove
#ProjekMeroketRM1KSeminggu 
AJL 93033 ( 763664 )
www.wasap.my/60193370831 😍😍
www.aurajemariku.blogspot.com  :-*

Ahad, 26 Februari 2017

PESAN CHE TA KEPADA WANITA

Deep..
.
.
.

Kaum Wanita Yang Duk Kat Rumah, Melanguk Je Tunggu Laki Balik Kerja, BERNIAGA .. Buat DUIT

Bila Kita Ada Duit, Lelaki Akan Respect Kita. Itu Perempuan Kena Ingat. Dia Tak Berani Nak Tanya Kita Macam2

Sesetengah Orang Banyak Biawak, Bagi Alasan Banyak
Takda Duit, Tak Tahu Berniaga.. Kalau Kita Mahu, Kita Mesti Akan Cari Jalan, Mesti Boleh

Tiada Duit, Jadi Dropship
Ada Duit Sikit, Jadi Ejen
Ada Duit Banyak, Jadi Stokis

Bila Kita Kaya, Kita Boleh Bantu Orang. Kalau  Kita Tak Kaya, Bila Orang Tu Susah, Kita Cuma Mampu Doakan Jer

BERNIAGA HANYA DI HUJUNG JARI

BERNIAGA LAH KAMU SEKALIPUN KAMU SUDAH KAYA

#ProjekSTG
#InspiringWoman 😍
#TicerHB_0193370831

Rabu, 22 Februari 2017

BESAR KE MODAL?

BESAR KE MODAL?
Tanya dia pada TicerHB

Amboiiiii kalau awak ada  duit banyak tak kan lah awak nak berniaga part time ngan TicerHB lagi kan?

HB rajin share tentang bisnes part time STG ni untuk yang tak de modal lah.
Kalau ada modal besar gi lah buat bisnes lain. Bisnes perkapalan ke.
Bisnes import eksport ke....
Ahhaiiiii..

Assalamualaikum semua.
Selamat menjemput rezeki yang melimpah ruah lagi diberkati tanpa henti.
Aaminn. Tq Allah.
Gandakan lagi Ya Allah.
Sesungguhnya Ya Allah tiada batasan dalam kekuasaanMu.

Jumaat, 17 Februari 2017

PELUANG...PELUANG..PELUANG

📢📢 KHAS UNTUK ORANG YANG
SUKA gils gils nak Shopping walaupun tengah bulan
SUKA gils gils nak p Overseas FREE VVIP TRIP - Gold Coast

Saya nak ajar anda cara buat 2gaji sebulan.. hanya perlu ada Facebook yang u ols online setiap hari tuu bersama SmartPhone anda! Bermula dengan hanya RM50..

❌Tak perlu beli tiket flight datang jumpa saya.
❌Tak perlu ambil cuti kalau anda bekerja
❌Tak perlu sewa hotel
❌Tak perlu tinggal anak utk dtg belajar

JIMAT! Semua di hujung jari.

Komen ' SAYA NAK'  jika anda SERIUS nak saya ajarkan.

Cukup 3 ORANG student sahaja!!
Start NOW!!

Whatsapp pun boleh je kalau serius NAKK!!

📲 📲 📲 📲 📲

Cepatttt taip « nakk » hantar ke
.
+6019.337 0831
.
+6019.3370831
.
+6019.3370831

#projekstg
#themagicofparttime
#meroketrm1000seminggu

Khamis, 9 Februari 2017

14 Juta Sebulan ?

-    STOP   -
.
.
.
.
Stop dari scroll!!! sebab bila anda baca ini adalah PELUANG!!!..

Pernahkah anda bayangkan betapa rm50 berubah menjadi angka berjuta????

kalau tak pernah bayangakan!!!...
Jangan bayangkan sebab dah terjadi!!!..

Tahniah buat CDM STG..tahniah buat semua adik beradik STG atas usaha dan kepercayaan kita pada #ProjekSTG dan follow betul2 #TBOmeroketrm1000seminggu sales kita meningkat berganda ganda!!!..

Bila sistem terbukti menjayakan dan bila ada ilmu bermanfaat dan berguna serta bila ada mentor yang tak pernah berhenti  memberi ilmu dan inspirasi maka tiada istilah lagi untuk kita tersekat di tengah jalan !!!..

Saban bulan graf jualan STG semakin meningkat!!..
Berkat kerja jemaah dan atas garaban dan pengaplikasian ilmu MMR dan ilmu FBG dalam kehidupan seharian memaksa berlaku perubahan besar dalam SALES kita..

Bagi kami #AUDIELeadWithLove yang merupakan anak kandung STG akan menjunjung segala amanah STG untuk membantu seramai mungkin hamba Allah di luar sana yang ingin besama kami dalam PROJEK BELI IMPIAN anda BERSAMA STG!!!..

jom sertai kami HARI INI!!!..
kami terus coach anda smp jadi!!!...
Boleh hubungi /wa HB 019. 337 0831 untuk maklumat lanjut..
😍
😍
😍
😍

Rabu, 1 Februari 2017

JANGAN SALAH PILIH GROUP


.
.
.
Ada orang kata BONUS STG CIPUT,
LAMBAT NAIK PANGKAT
.
.
.
Well, memang betul BONUS STG KECIL,
BISNES DENGAN STG LAMBAT NAIK PANGKAT!
Tapi kami BISNES JANGKA MASA PANJANG😍

Oppssss!!!
Jangan SILAP berkata-kata!
Kami di STG hanya keluarkan modal RM50 SAHAJA untuk memulakan perniagaan 😱

Dan, kami ada CDM 1 TAHUN dengan pendapatan 5 angka gemok..
Kami rata-rata naik CDM 2-3 TAHUN dengan income 6 angka..
Eh, kami di STG biarpun baru DSM pun ada sudah yg income 5angka😱..
Berlambak Okey!

Kami TIDAK LABUR
RM20K
RM30K
RM40K
RM 50K
... Mahupun
RM60K

So, memanglah bonus pertama kami kecil,
2-3 angka sahaja.
Sebab kami TIDAK TAMAK!
Kami membantu mereka yang MAHU berniaga tapi xda cukup modal..

STG ADA mentor, ilmu Dan sistem.
STG mampu membawa mereka yang BIASA-BIASA menjadi LUAR BIASA!
Paling BEST,
STG tidak paksa kami keluarkan modal PULUHAN RIBU..

BUKTI?
Alahai, attend saja mana-mana majlis yang shom anjurkan.
Boleh dikatakan 90% usahawan adalah kelahiran STG!
Opsss, belum cerita lagi pasal VVIP TRIP kan?
Hehe..
Pemegang BONUS TERBESAR SHOM kamu rasa siapa? 😍😍
Rasanya HB xda perlu kasitau, sendiri mau tau lah 😂

Kita bisnes ikut cara masing-masing.
JANGAN COBA-COBA memperlekehkan Bisnes org lain.
Rezeki ada di mana-mana, xda perlu kondem orang lain..
Tidak perlu paksa org lain join uolls😂

Semoga kita semua dimurahkan rezeki,  sentiasa berada dlm lindungan-Nya 😍

Salam sayang dari lubuk hati HB

P/s: Beg new edition Chanel di Malaysia ni habis oleh STGians 😂

#iHeartSTG

Selasa, 31 Januari 2017

#TheMagicOfPartTime!!


Antara bonus part time hasil #ProjekSTG..byk atau sikit, semua anda tntukan sendiri..

Bz dgn tugas hakiki? = peruntukkan 2 jam je sehari
X smpat g kls? = kelas kami online d fb ja
Xde modal ? = modal kami serendah rm50
X pndai cakap? = xperlu cakap, jnji pandai menaip
X reti jual brg? = produk kami pndai jual diri sndri
X knfident? = semua ilmu pertingkatkan diri d beri percuma
X cantik? = tiada syarat WAJIB CANTIK utk jd CDM
Tp once berSTG, anda terpaksa cantik..

Tak nak BUAT? Tp nk BONUS!! >>> yg ni den tak dapek nak tolong😂
Sbb sapa buat dia dpt..sapa x buat, dia tgk org laen dpt😘

Pilih ja mana satu bonus kt bwh ni yg anda nak..nk lebih pun boleh..sy tu jukkan cara mcm mana nk dpt!!

Klu dpt lebih rm500 sbulan pun lps bayarMYVI..
Klu dpt lebih rm100 sbulan lps bayar bil api air..
Klu dpt 2k sbulan?
5k sbulan?
10k sbulan?
Buat la apa yg anda suka..hihi

Sy dh bermula..sy dh mula rasai bonus tiap2 bulan..bermula dr bonus 3 angka smpai ke 5 angka obess..sy d guide 24/7 oleh mentor..
Skrg misi sy utk jayakan lebih ramai usahawan & lahirkan lebih ramai angsa emas🚀

Tp xmo ramai..bulan ni sy nk coach 6 org ja..nk buat smpai jadi..yg byk alasan, jgn pm sy k..sbb ALASAN & KEJAYAAN tak boleh BERKAWAN!!

#ProjekSTG
#5FiguresworkAtHomeMom
#AUDIE_LeadWithLove

Sabtu, 28 Januari 2017

BRANDING DIRI

Sharing yang bermanfaat pagi ini.
Happy Reading 😃

Dalam satu slot dalam Ikim Datuk Maznah share.

Sebenarnya sy pun baru tahu, dulu dia bukan mula-mula terus jadi kaya.

Nak katanya dia hidup sangat susah, sampai tahap susu anak letak satu sudu je dalam botol. Tak de duit dan nak jimat.

Budak kecil dibancuh susu satu sudu sahaja, cairnya jangan kata la, nak kenyang memang tak la.

Apa yang dipesan Datuk Maznah, jadikan kesusahan yang dihadapi untuk kita terus bangkit.

Ada 6 pesanan yang diberikan sebagai ushawan berjaya.

1) nak jadi KAYA , kena jadi usahawan. Ini nasihat yang orang cina bagi pada Datuk Maznah.
.
.
2) modal untuk menjadi usahawan adalah DIRI-SENDIRI. Selagi mana you block your mind, you akan takat tu je, sampai bila tak ke mana.
.
.
3) untuk berjaya , kena bergaul dengan orang berjaya , keluar daripada comfort zone , upgrade diri , ada matlamat.
.
Samala macam nak jadi orang alim dan berilmu kena bergaul dengan orang alim berilmu.
.
4) bermula dengan impian , terjemahkan bagi nampak .
.
5) branding diri , promote diri
.
6) untuk jadi kaya, you kena kerja lebih daripada apa yang dibayar, later you akan dapat lebih daripada apa yang dikerjakan.

#projekSTG

Darah Cepat Berhenti

PERKONGSIAN DR SEORANG SAHABAT...Ngeri HB baca...
.........


#BioEverPlusFirstAidKeluargaKami
<<DARAH CEPAT BERHENTI>>

Ouchhh...Pantang nampak benda semua nak di capainya..Maklum la sel otak kanak-kanak berhubung..hihihi..

Asal semua benda nak dibuat mainan.. semua benda dia nak main..

Satu hari si anak ternampak pisau cukur...Entah macam mana dia boleh ternampak pisau tu..terus dicapainya..

Bila dah ada kat tangan dia..memang sah la dia tak bagi kat sapa dah..Kononnya pisau yang dia pegang tu tak tajam...Sambil tu dia letak kat ibu jari sambil tarik..Srapppp jari ibu terhiris luka berdarah..
Aduuii sakit tak terkata..pedih..Nasib baik la si anak tak nangis..

Apa lagi darah terus memercik keluar laju..Terkejut maknya..Nasib baik la luka tu tak dalam..Dah first aid tak da kat rumah...Nasib baik ada krim penyelamat..

Terus maknya teringat krim ajaib yang disimpan dalam beg..
Cepat-cepat ambik krim #bioeverplus tadi sapu di ibu jari so anak..tak dan 2 minit darah dah berhenti..luka terus bercantum. Memang berkesan..tak sampai 5 minit..
Alhamdulillah krim #bio ever penyelamat...
Wajib ada krim ni di saat kecemasan..simpan selalu dalam beg..

Dapatkan harga promosi untuk 10 orang terawal!!!

Berminat nak cuba??? 😘
Jangan malu pm HB ye utk order....stok amatla terhad...

Pm/ whatsapp +60193370831

#projekSTG
#KrimAjaibBioEver

Jumaat, 27 Januari 2017

Tak Mau Nangis Tepi Bucu Katil Naaa

"Kalau saya join ni, boleh tak saya dapat income tetap 2,3 ribu sebulan?
Tapi saya taknak jual barang, tak nak cari orang.
Cuma nak terima hasil ja tiap2 bulan. Boleh tak? "

Boleh tapi bukan bisnes dengan STG, mungkin boleh try dengan skim cepat kaya😉. 
Ramai yang lebih suka menunggu ja duit masuk akaun tanpa perlu buat apa2 kan. Sebab tu bila cakap mula bisnes dengan RM50 ramai tak percaya, susah benar nak bagi komitmen walaupun RM50, tapi bila dijanjikan income bulan2 ribu riban tanpa perlu buat apa2, melancong sana sini, RM 50 ribu pun orang sanggup keluarkan. Kenapa? Sebab senang dapat duit tanpa perlu usaha kan. Last2 menangis kat bucu katil😭😭.

Kami di STG tak bagi janji manis, tak janji bulan dan bintang, tapi kami yakin siapa buat, dia akan dapat hasilnya! Tahniah pada semua bisnes partner Coach HB yang memilih bersama STG dan tahniah jugak pada semua STGian😘.

#ProjekSTG
#AUDIESTG
#CoachHasma_019.3370831

Sabtu, 21 Januari 2017

MLM TIPU

Dia guna sistem piramid.
Orang bawah penat penat.
Orang atas kaut untung gila gila!.!!!!.

Meh HB share skit..

Ceritera sebuah syarikat yg BUKAN MLM

             🕺🏻(Bos)
      _____|_____
      👨🏻-👩🏼-👴🏻    (Manager)
    |      |      |     |
  😏-😐-😡-😤 (Supervisor)
  |     |     |     |    |
🤖 🤖 🤖 🤖 🤖 (Staf)

✔️ Gaji Staf selamanya tidak boleh pintas income Supervisor

✔️ Gaji Supervisor selamanya tidak boleh pintas income Manager

✔️ Gaji Manager selamanya tidak boleh pintas income Bos

Piramid apakah ini..?????

Rajin mcm mana pun, tetap gaji tidak boleh lebih dari org pangkat atas.

🤔

TAPI DI STG ANDA BOLEH!!!!!!!!!

✔️ Yang penting anda RAJIN, anda boleh memintas income Upline anda.

✔️ Sudah banyak terbukti, ada Downline lebih besar income berbanding Upline. So keep fighting gaissss...

Dats y HB HEART STG

Mau join?
Jangan dikasi lamaa
Kita buat sampai jadi 😍😍
Pm / Whatapp HB 019.337 0831

#sharingiscaring
#ProjekSTG_Ilmu_Sistem_Mentoring
#TeamAUDie_SalingBerjayaMenjayakan

Khamis, 19 Januari 2017

NAK KAYA?

NAK KAYA tapi ...
⇨tak nak keLuar modaL .. takut sgt nak keLuarkan modaL ..

(awakkk.. pegi keja pun kena boh minyak , nak kena ada duit makan kan ? SebuLan berapa beLanja semua tu ? Tu pun modaL kan ? ModaL sementara nak dapat gaji .. Dapat gaji pLak tak sampai sebuLan abeh dah ..)

NAK KAYA tapi ..
⇨nak duit masuk je akaun bank , tak nak buat apa² keja , tak nak buat apa² usaha ..

awakkkk .. awak pegi keja tu bos suruh awak duduk saja ke ?

NAK KAYA tapi ...
⇨bila kita kata untung sen² , terus tak nak , sebab nak tengok kita kaya dulu kononnya.

Awakkk .. tak semestinya buat bisnes ni perLu kaya , tapi buatLah utk menampung keperLuan hidup , nak kaya pun buat apa , nanti Lupa diri plak .. kaLau hidup kata dah cukup , jangan merungut La bila kereta rosak tak da duit nak repair , anak bertambah tapi gaji tak bertambah , tak cukup sana sini , pinjam orang plak ... mesin basuh rosak pun boleh bergaduh Laki bini ..

Eh tadi kata DAH CUKUP ??
CUKUP APA ? CUKUP LAH MERUNGUT !!

USAHA !!
USAHA !!
USAHA !!

Bukan asik dok USHAR JER !!
Dok tengok ja org Lain berjaya tapi usaha tak nak ..

awakkkkkkkk , MAKANAN kaLau tak disuap ke muLut , takkan KENYANG LAAAA ..

tengok je ke ? Pastu LAPAR , LAPAR , LAPAR ...eh!!  Diet konon...

HAHHHH .. MARAH ? MARAH ? 😛

So nasihat HB,  buatLah bisnes sampingan ni , modal serendah RM50 je.....
Income tu tanya diri sendiri nak usaha banyak mana...

Buat saja #ProjekSTG
Meh ler buat betul2.....secara berjemaah..
Pm HB 019.337 0831

#AUDIE_leadwithlove

Ahad, 15 Januari 2017

KUASA SEDEKAH


Peristiwa pertama, saya seorang bekas murid sebuah sekolah menengah berasrama di Pahang. Masa zaman saya bersekolah (14 tahun lepas) , duit syiling sangat penting macam nyawa lah. Gigih belanja 20sen kat koperasi semata-mata nak dapatkan syiling 80sen. Nak buat apa? Nak telefon mak ayah tanya bila nak datang, tolong bawak itu ini dan sebagainya. Ada satu hari saya ke klinik sebab demam. Semasa menunggu van sekolah ambil saya selepas menerima rawatan, ada seorang makcik datang kepada saya. “Nak, tolong telefon anak makcik nak. Bagitau makcik dah siap. Boleh ambil dah. Makcik cari syiling tak jumpa”. Masa tu syiling saya sangat kritikal. Sangat sangat. Ada tak sampai seringgit. Nak call mak ayah lagi. Tapi saya pergi kat telefon awam, call no anak makcik tu. Bagitau dah siap semua. Makcik tu tunggu agak jauh dari saya. Tiba-tiba makcik tu datang. “Nah ambil semua duit ni. Tadi guna duit anak kan? Anak makcik dah datang. Terima kasih ye”. Allah. Allah. Allah. Dapat lah dua genggam syiling masa tu. Subhanallah. Terkedu kat situ jugak.

Peristiwa kedua, ketika saya sudah bekerja. Saya bekerja sebagai guru. Ada satu hari saya tengok anak murid saya macam selekeh sangat. Tak makan, tak terurus. Saya panggil beliau dan bertanya “tak rehat ke?”. Jawab beliau “tak cikgu, ayah saya tak kerja” simple. Saya tahu kesusahan beliau tapi tak terfikirlah sampai sedaif itu. Saya hulur RM10. Saya cakap “ambil duit ni buat belanja sampai esok. Jangan tak datang pulak”. Lepas ucap terima kasih terus beliau pergi rehat. Saya pun naik bilik guru. Tiba-tiba ada seorang cikgu jumpa saya “ni RM100 duit dari PIBG penghargaan sebab buat kelas sepanjang tahun lepas”. Dalam masa 10 minit, RM10 saya dah digantikan dengan RM100. Allah Maha Kaya.

Peristiwa ketiga, saya seorang yang ingin punya anak awal. Rezeki saya mengandungkan anak pertama kira-kira lima bulan selepas berkahwin. Sebenarnya tidak terlalu awal bagi sesetengah orang. Sebelum saya tahu saya mengandung, saya pergi ke sebuah rumah anak yatim yang betul-betul dhaif. Masa tu tiada orang sebab semua orang pergi solat jumaat. Saya tinggalkan beberapa beg beras dan saya masukkan sedekah saya di dalam tabung di luar pejabat rumah anak yatim tersebut. Saya tinggalkan nota berbunyi “Sedekah untuk anak-anak. Doakan saya juga dapat rezeki anak.” Beberapa hari kemudian saya dapat tahu saya pregnant. Syukurnya Ya Allah. Saya harap nota tu tak terbang di bawa angin.

Saya rasa cukuplah tiga peristiwa ini sebagai pendorong anda untuk bersedekah. Di sini saya ingin kongsikan sedikit tips : –

1. Jangan tunggu bila ada duit baru nak sedekah. Bila dah sihat baru sedekah. Sebab potensi untuk anda lupa tu sangat tinggi. Sedekahlah supaya anda ada duit. Sedekahlah agar anda sihat.

2. Niat semasa sedekah. “Ya Allah, aku sedekah ni bagi pihak aku dan keluargaku. Berikanlah aku sekian sekian sekian.” Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.

3. Seeloknya sedekahkan makanan. Biar terus menjadi darah daging dan beranak pinak dengan darah daging hasil derma anda.

4. Kalau nak sedekahkan kepada anak yatim, cari yang betul-betul memerlukan. Biar mereka merasa sama apa yang anda dan anak-anak anda rasa.

5. Nak mengandung? Nak rezeki datang? Sedekahlah. Kadang-kadang kita terlupa bahawa Yang Memberi Rezeki ialah Allah swt.

6. Kalau nak orang doakan, sila nyatakan dengan jelas apa yang anda nak. “Doakan saya dapat baby” “Doakan saya dapat 10A+”

7. Jangan rasa jemu bersedekah. Minggu lepas anda sedekah tak dapat apa-apa yang luar biasa? Ketahuilah anda bahawa mungkin sebenarnya ketika anda pulang dari kerja minggu lepas sebenarnya tayar anda akan pancit. Tapi kerana sedekah anda, rezeki anda untuk berjimat sebanyak RM100. Kita tak tahu. Allah Maha Mengetahui.

8. Sedekahlah pada hari Jumaat untuk dapatkan pahala berganda.

9. Doa juga sedekah. Alfatihah juga sedekah.

10. Kongsikan entry ini juga sedekah. Tolong saya. Saya nak dapat pahala. Orang lain baca dan bersedekah, anda juga dapat pahala.

Semoga kita semua diberi kesempatan untuk bersedekah sebanyak mungkin dan sedekah kita bermanfaat sebelum kita menghadap pencipta. Saya doakan yang terbaik buat kalian, doakan juga yang terbaik untuk saya dan keluarga.

Ingatlah, rezeki yang berkat itu ada tiga : makanan yang dihabiskan, pakaian/barangan yang digunakan hingga lusuh dan rezeki yang disedekahkan.

Hamba Allah yang mengharapkan pahala tidak putus.

Sumber : IIUMC

Sabtu, 7 Januari 2017

MANA LAGI UNTUNG???


simpan kat ASB ke atau simpan kat #STG??
:
:
ASB 6.75%   SETAHUN
KWSP 6.0 % SETAHUN
PUBLIC MUTUAL 10% SETAHUN
#ProjekSTG
SM SHOM    21%  SEBULAN
SSM SHOM  26%  SEBULAN
DSM SHOM  31%  SEBULAN
DDM SHOM  36%  SEBULAN
CDM SHOM  41%  SEBULAN
:
:
Yg syoknye % bonus mmg sentiasa NAIK dan x akan turun tau..😍😍

Nampak x??
BEST SGT² dgn #ProjekSTG..

Dlm STG kami ada
✅ ILMU
✅ SISTEM
✅ MENTOR

Keja kami hanya COPY & PASTE je..semua bahan disediakn..Rugi kalau kamu tak nak join..

Ni la #TheMagicOfPartTime.
Jom jadikn FACEBOOK MESIN ATM..

#ProjekSTG_TerpaksaBahagia
#MeroketRM1000Seminggu_TerpaksaKayaBerjaya
#AUDIE_LeadWithLove_TerpaksaBerkasihSayang
#TheMagicOfPartTime_TerpaksaTambahCorong

Rabu, 28 Disember 2016

BONUS OH BONUS



Bonus ASB 6.75%

(nasib HB  dah stop..hehehehe. ...kalau banker tanya...jawab ja mcm yg bawah ni ...suh banker tu wat kira2 skali)

vs

Bonus SHOM meningkat...tak pernah turun pon...dr 21% sehingga 41%...

Tapi ni cuma bonus perfomance ja..lain2 xcampuq lg...gituu..rasa2 mana lebih berbaloi2...

Slip bonus laku kat bank taw!
Nak beli rumah@kereta apa ja boleh beli....
Bestt ka sgt best??kalau bestt..jom lah pm hanya RM50 ja utk permulaan...
Jom jadi bijak!

#ProjekSTG
#AUDIE_LeadWithLove
#TicerHB_0193370831
#MeroketRM1000seMinggu

Isnin, 26 Disember 2016

Patut la BERDESUP jual diri..


Ghupernye dh masuk TB AL-HIJRAH..ahaiii

Tak payah SENTAL2, TONYOH2

Tadaaaa..HB nak perkenalkan Rangkaian Eziclean 'maid' baru anda paling murah & paling jimat masa.. haaa tu dia customer dh bg feedback best..
Cepat dapatkan utk sesi persekolahan 2017 yg menyenangkan..
PM HB 019.337 0831 cepat ye ..oder hari ini, boleh dpt diskaun baik punya

#ProjekSTG_TerpaksaBahagia
#MeroketRM1000Seminggu_TerpaksaKayaBerjaya
#AUDIE_LeadWithLove_TerpaksaBerkasihSayang
#TheMagicOfPartTime_TerpaksaTambahCorongRezeki


PEMBUNUH SELERA MAKAN!!!


Asyik2 cari air aja.. 
Lagi2 nak minum air saja...mmg kompon berat turun..
Mau lagi cepat pembakaran LEMAK makan sama2 dengan GARLIC tablet...
Memang buang angin ja memanjang...
Xla kembung perutttt tue ..
Kempis taw..seluar lama dulu x muat...
Skrang ..boleh pakai balik..jimat tu..xyah beli seluar byk2....ki3...
Mmg happy gila ...mcm pnglaman aja???..
Ya ..iyalah...HB  dah minum 1 thun...
Minum kopi ni..bukan dapat kurus...penyakit lain pun larikkk
X  Berani sdh minum kopi lainnn..
Sebab kopi ni banyak manfaat utk HB sekeluarga..
Ingin mencuba/ Repet Order...HB sntiasa ada ready stok 

.
Anda hanya perlu pm HB 019.337 0831 jika berminat dengan SetPKP ni.
Nak jadi pengedar berdaftar pon boleh...
HB kasi harga kwn2...

#Projek_STG
#TBOmeroket1000seminggu
#AUDIE_LeadWithLove

Ahad, 25 Disember 2016

JANGAN KATA HB TAK PAYUNG ..hehhehe

Ramai yg ada simpanan kt ASB kn....
HB pun ada gak ASB..saje nk share sikit...
Dividen 2016 --- tak smpi pun 7% kn.
Tu pun simpanan selama 1 thun...
Mana lagi untung simpan kat Asb ke simpan kt #STG ????.
Bonus setiap bulan taw...
Kalau campur2 tiap2 bulan selama 1 tahun agak2nya berapa yaa..
Hehehhehe...

"Percent bonus kami 3%- 41%..
Yg syiok nyer percent bonus dh PANDAI NAIK... xreti2 nak turun..hahaha
BEST ke BEST SGT² dgn #ProjekSTG??

Dlm STG kami ada
✅ ILMU
✅ SISTEM
✅ MENTOR

Keja hnya COPY & PASTE jak..
Semua bahan disediakn bha..rugi klau kamu ndak join..
Ni la #TheMagicianOfPartTime.
Jom jadikn FB MESIN ATM..
Jgn kta hakak xpayung aaa"
Sendiri fikir yerrr...
Klu nk HB jwb kn...
bole pm HB 019.337 0831

#ProjekSTG_TerpaksaBahagia
#MeroketRM1000Seminggu_TerpaksaKayaBerjaya
#AUDIE_LeadWithLove_TerpaksaBerkasihSayang
#TheMagicOfPartTime_TerpaksaTambahCorongRezeki

JANGAN BACA! CERITA TAK BEST.

Tentang 8 orang penerima Excellence Award 2016 via #ProjekSTG YANG BERMULA DGN RM50. 


Mula dari kiri...

CDM Tun Mozla
Bekas kerani bank

Diduga dengan kesihatan suami yang merudum terpaksa berhenti kerja demi mengurus suami dan anak anak, sedih menghadapi kehidupan tanpa income, direzekikan bertemu STG,
Memberi sinar baru dalam hidupnya
Kini tersenyum memegang income 5 angka sebulan. Dapat sepenuh masa bersama suami dan anak anak sambil menjana income puluhan ribu setiap bulan. Syukurr tak terhingga bertemu STG katanya...

CDM Siti Nurhafzan
Bekas Eksekutif Bank

Selalu sakit selalu stress dengan kerja kerja perbankan, nak capai target yang tak kesudahan, namun income tak setimpal dengan usaha, Seorang yang pemalu dan pendiam, dipertemukan dengan STG oleh kakaknya sendiri.
Akhirnya dengan penuh yakin dan percaya buat jerrr STG dan tak sampai 2 tahun dah pun menaiki pangkat pertama dengan bonus puluhan ribu sebulan, memang tak terfikir boleh ada team yang besar memandangkan diri yang sangat pemalu. Bersama STG anda pemalu pun boleh berjaya. Allah tengok usaha. Alhamdulillah syukur kini sentiasa sihat dan rezeki melimpah ruah.

CDM Siti Rahimah
Seorang Surirumah. 

Memilih untuk bersama STG sebab nak ada slip gaji. Suaminya ustaz pun tak de slip gaji. Sedang nak beli rumah nak beli kereta semua kena ada slip gaji. Duduk di pedalaman Kedah, bukan mudah untuknya buat bisnes online ni. Terpaksa berpindah rumah demi mencari kawasan yang ada line internet laju. Alhamdulillah berkat bersungguh sungguh buat Allah terima doa doa beliau. Bersama STG bersama slip bonus Shom beliau kini mampu membeli rumah sendiri dan kereta sendiri untuk keperluan keluarga . Alhamdulillah syukur dan syukur tak pernah lekang dibibirnya.

CDM Cikgu Apit
Bekas guru BM, 

Kini tugasnya mendidik semua yang ingin berjaya di STG. Pemegang income 6 angka sebulan ni menjadi inspirasi guru guru lain untuk turut serta di STG.

CDM Naura Auni
Bekas Engineer Sistem Perkomputeran Bank.

Memang rajin menjual macam macam tapi endingnya modal pun tak balik. Sebab berniaga tak de mentor tak de ilmu dan sistem. Bila bersama STG baru faham bahawa nak berniaga ni kena ada Ilmu Mentor dan Sistem. Tidak mendapat sokongan suami masa mula buat STG. Namun berkat dapat membuktikan STG bukan bisnes calang calang akhirnya suami pun kini turut bersama nya dan kini suami pun dah capai pangkat tertinggi. Syukur berganda pasangan ni dipertemukan dengan STG. 

CDM Dr Elmy
Seorang pensyarah 

Namun nak juga buat STG. Sebab nak lebih selesa nak biar mulut kata nak semua dapat beli. Tak mau hidup biasa biasa nak dapat hidup luar biasa. Nak beri sumbangan untuk Fakulti jika kewangan yang diperlukan. Nak jayakan orang orang lain guna STG. Masih pensyarah namun tetap buat STG. Berjaya jana income 5 angka sebulan juga walau part time jerrr buat STG ni. Suami pun turut menyokong bila bukti nyata depan mata. Syukur selalu katanya bertemu STG. 

CDM Puan Aisha Huri
Seorang peguam 

Malahan masih bertugas, declare ke jabatan peguam nak buat bisnes part time STG ni. Tiada masalah untuk beliau capai semua cemerlang. Cemerlang di kerjaya. Cemerlang di bisnes STG. Niat hati adalah untuk beri yang terbaik buat wali keramatnya. Alhamdulillah dapat sayang. Masa untuk nya berbisnes amat terhad namun beliau tetap menjadi yang paling cemerlang .

CDM Cikgu Nor
Bekas Guru Cemerlang.

Memang dah 20 tahun berusaha tanpa putus asa mencuba berbagai bisnes part time. Buka butik dua tahun. Tutup butik. Jadi ejen insurans pun pernah. Tak pernah berhenti mencuba berbagai peluang yang datang . Kerana keinginan yang tinggi untuk meletakkan jawatan sebagai guru. Namun tiada lagi yang mampu beri income setanding income guru. Terus berusaha terus berdoa agar dipertemukan dengan satu bisnes yang
Boleh buat dengan mudah, Boleh sentiasa ada dirumah, Boleh bawa orang join. Dan orang happy. Boleh bawa orang join dan orang pun dapat jana income. CN dah bersama STG baru 3 tahun. CN capai pangkat tertinggi pada tahun ke dua CN buat. Dan memegang income 5 angka gemuk puluhan ribu sebulan bersama STG. 

Cerita lain lain tapi tanpa duit hidup kita tak mudah di zaman penuh cabaran ni.
Mereka antara mentor projekSTG yg xjemu memberi idea dan bimbingan menjayakan semua yg bersungguh2 ingin berjaya. 
Dan.. SEMUANYA BERMULA DENGAN MODAL RM50 SAHAJA.

Macam mana mau bermula?
Anda cuma perlu pm HB 019.337 0831 untuk terangkan bagaimana untuk bermula bersama  ProjekSTG


Sabtu, 24 Disember 2016

BUAT SAMBIL² SUKA².. TP DPT BONUS!!!

««« Saya Mencari  6 ORANG SAJA »»»

✔Tidak perlu sijil
✔Online atau Offline
✔student/surirumah/Mau cari
    Pendapatan sampingan
✔Free melancong 2 -3 kali setahun
✔Disediakan Mentor
✔Free ilmu
✔Free sistem
✔Free tuisyen
√ hanya rm50 saja

>>>GAJI HAKIKI  MASUK HUJUNG BULAN>>>

>>>BONUS STG  MASUK AWAL BULAN>>>

WAH!!
Banyaknya..
Dapatlah merealisasikan impian dan angn2 dgn #projekstg
Jgn lupa 3S...
Bukan sorang2 nk kayoo...
Bukan sorang2 nk hidup mewah..
Sbb harta ni bukan tuk kita sorang...

Berminat???
Wsapp: 0193370831

#PROJEKSTG
#TUISYENBUSINESONLINE
#AUDIE_LeadWithLove

Rabu, 14 Disember 2016

Jom Ambil Peluang...


Alhamdulillah...

Berkat perkongsian HB bersama teman2 waima offline @ online semakin hari semakin ramai yang pm bertanya & menyatakan hasrat hati untuk join biz #projekSTG nie

Paling memudahkan  lagi HB  boleh register protege  secara online jer...dah tak payah nak ke Stokist @ HQ.

Untuk Minggu Kedua Disember masih ada 3 lagi kekosongan ..

📲Hasma: 019.337 0831 📲

Jika ada yang ingin mengambil peluang  cecepat & selaju mungkin kerana yuran keahlian hanya RM50 saja 😍😍. 

Anda bakal memulakan biz online yang lengkap dengan Ilmu Marketing yang best...Sistem yang adil...Produk yang best lagi mampu milik & Mentor yang sentiasa ada sebagai rujukan ...

●Best kan... Sebab tu la HB xnak jadi CCTV lama sangat...terus jer ambil peluang yang ada & lalu depan mata...Fast Action Fast Result Via #ProjekSTG 😘😘😘

Asbab 2 Kotak Garam Buluh Minum


Sahabat2 HB..

Tergerak hati HB untuk panjangkan perkongsian dr Sahabat Biz Partner HB tentang kebaikan Garam Buloh..
.
Jom kita baca 👇👇👇👇
●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Salam Magnet Rezeki..

Saya kongsikan Testimoni dari Bizpartner tentang Garam Buluh Premier Drink. Maknya ada batu karang, masa sy ikuti perkembangan kesihatan maknya tu, kotak pertama minum batu krg tu masih ada. Cuma dah pecah. Kotak kedua, alhamdulillah batu karang dah tiada. Minum sekali sehari sebelum sarapan. Alhamdulillah 2 kotak Garam Buluh Premier drink, mak bizpartner saya sembuh dari batu karang.

Terima kasih Ya Allah!

Ada yang minat SHINING2 kat bibir tak??



Sabtu, 10 Disember 2016

HIDUP ADALAH PILIHAN

Sedap cerita ni..just sharing😊

Ada seorang yang membuka bisnis ZOO HAIWAN

Di pintu masuknya,dia menulis  Rm 10.00/orang tp tdk ada 1 orangpun yg masuk.....

Karena beberapa lama  tidak ada pengunjung maka harga ticketpun ia  turunkan menjadi Rm7.00.. dan tetap tidak 1 orangpun mau masuk....

Dikarenakan masih tidak tidak ada juga pengunjung akhirnya ia turunkan menjadi Rm3.00 dan tetep tidak ada pengunjung yang masuk !!

Akhirnya di tulislah pengumuman:
*"MASUK PERCUMA"*
Kemudian banyak org yang berebut masuk.

Ketika pengunjung di dalam penuh, si  owner ini membuka semua pintu kandang binatang buas Singa..., Harimau..., Serigala..., Ular.... & pintu keluarnya sudah di Kunci !

(Lalu Di pintu keluar di tulis:
*"Keluar Bayar Rm100.00 !!"*

Banyak orang berebut bayar..

Inilah ironi kehidupan.... Ketika ditawarkan untuk hidup sehat, komsumsi nutrisi penunjang kesehatan ( olahraga, minum air putih, komsumsi nutrisi kesehatan dlm upaya pencegahan penyakit)  banyak org tidak mau....

Tapi kalau sudah masuk HOSPITAL, berapapun mahalnya biaya HOSPITAL,   pasti akan dibayarnya utk dpt sembuh, sekalipun harus jual asset atau berhutang dan cari sumbangan.

Sehat lebih baik daripada sembuh..
Karena Sehat itu murah

Begitu juga spt bab sedekah..masa hidup RM100 tu tersangat berat nk keluarkan..tp bila dah berada d alam barzakh..agaknya jika diberi ksempatan hidup semula, infak RM beribu2 pun dah tak kisah..
Renung2kan..

Jumaat, 9 Disember 2016

JOM IKHTIAR DENGAN BB PLUS

 

Khamis, 8 Disember 2016

MLM @ Networking





Kalau org kata MLM/Networking menipu, ?

Jom baca  situasi di bawah... agak2 ada benarnya @ xbenar sama sekali...

    Jendol :            Aku tak suka MLM..piramid..untung kan org atas je..tipu je lebih.
    Amin :               Kalu gitu ko jangan keja la.
    Jendol :            Nape plak??
    Amin :               ko dalam dunia MLM la tu..
    Jendol :            Mana ada MLM dalam makan gaji.
    Amin :               Ko jawab soalan aku. Tokey ko brape org?
    Jendol :            Tokey aku satu orang la.
    Amin :               Manager?
    Jendol :            Ada 3 org..department berbeza.
    Amin:                Supervisor??
    Jendol :            Ada ramai gak.. dlm 10-20 org..
    Amin :               Pekerja macam ko?
    Jendol :            Ada dalam 200 org.
    Amin :               dah tu ko dah boleh fikir??
    Jendol :            ????? (Hati bengkek jer)..Perbualan terhenti seketika..


    Amin :               kat kilang ko sapa gaji paling besar?
    Jendol :            Manager la..
    Amin :               Ko rasa paling kaya sapa?
    Jendol :            Tokey kilang la.
    Amin :               Ko kerja kat situ boleh kaya macam tokey kilang tu?
    Jendol :            tak boleh la.
    Amin :               Itu bezanya dengan bisnes MLM networking..


Sapa rajin dia la kaya. Kalau aku upline ko pun tapi malas buat kerja dan ko buat kerja sungguh2..ko la byk duit berbanding aku.
Lagi satu ko kna faham. MLM tu MultilevelMarketing.

Ia konsep perniagaan yang diiktiraf seluruh dunia.
Ramai orang biasa jd luar biasa sbb bljr untuk berubah bukan asyik kondem dan beri alasan.

MLM tak tipu org,..

Yang tipu org dan buat ramai negatif tentang MLM adalah org yang x bertanggungjawab dan pentingkn diri sendiri.
MLM konvensional TAK boleh buat org biasa jd kaya dan berjaya.
MLM networking kini sebaliknya.


Lain kali belajar ilmunya sebelum kondem mcm2 sbb yg rugi nnt diri ko sendiri..


Moralnya : Belajar dan cari ilmu bru cakap.
Cakap takda ilmu ibarat tin kosong.
Bila diketuk bunyi ja lebih tapi isi tarak..
Langsung xleh pakai.



#CopyNpaste
#GoodSharing

Walaupon Copy Paste... ianya mmg benar...